Geplaatst op: 20 juni 2022

Altijd al uw nieuwe vloer uw eigen persoonlijke touch willen geven? Bij Bebo is dit mogelijk omdat wij het productie proces van onze lamel parket vloeren helemaal in eigen handen hebben. Hierdoor kunnen wij de lamel parket vloer leveren die altijd aan uw specifieke wensen voldoet.

 

Volg de volgende vier stappen en stel u uw eigen lamel parket vloer samen!

Kies de afmeting van de lamelparket plank.

De afmetingen van de planken spelen een grote rol op het totale uiterlijk van de vloer.

Onze planken zijn in verschillende lengte en breedtes verkrijgbaar. Hoe groter de plank hoe rustiger het eindproduct. Een kamer lijkt door een bredere plank groter en ruimer, handig in de kleinere kamers van uw huis!

 

 

Kies de sortering van de lamel parket plank.

Er zijn veel verschillende sorteringen mogelijk, zo zijn er planken waarin bijna geen knoesten zijn verwerkt. En er zijn planken met een heel rustiek karakter of terwijl veel knoesten.

Ook een terugkomende trend op gebied van sorteringen is de zwart gestopte noest. Dit zijn noesten die niet blank gestopt zijn maar met een zwart stopmiddel. Dit geeft een hele gave verouderde look aan uw vloer.

 

Geschuurd, fijn bezaagd of geborsteld

Wat een hele mooie optie is die u aan onze vloeren kunt toevoegen is dat u zelfs de afwerking van de plank kunt kiezen. Een lamelparket vloer wordt standaard door ons opgeschuurd voor een mooi rustig resultaat. Maar u kunt ook kiezen voor een fijn bezaagde of geborstelde afwerking.

 

Geschuurd: Bij een geschuurde afwerking word het oppervalk van de plank glad en effen afgeleverd.

Fijn bezaagd: Bij een fijn bezaagde afwerking worden er machinaal dwars strepen in de plank gemaakt. Zodat het let lijkt alsof deze vanuit een ouderwetse zagerij komen.

Geborsteld: Als een plank geborsteld word dan word de plank ook letterlijk ‘geborsteld’. Dit maakt de houtnerven los wat zorgt voor een vrij ruwe plank waarvan u heel mooi de houtnerven nog ziet.

 

 

 

 

Kies de kleur van de lamelparket plank.

De laatste stap van het samenstellen van uw lamel parket vloer is het kiezen van de kleur van de afwerkolie. Het is een belangrijke stap omdat dit een grote impact heeft op de sfeer die de vloer meebrengt. Van krijtwit naar zwart geolied en alles wat er tussenin zit. Eindeloze veel combinaties mogelijk.

Bij Bebo maken wij gebruik van een kleur- en afwerk olie met de eigenschappen van lak. Zodat de vloer een mooie matte afwerking krijgt zoals bij een olie maar wel zo sterk is als een lak en dus een lange levensduur heeft.

 

En zo heeft u uw eigen lamelparket vloer helemaal naar eigen wens gepersonaliseerd.