Keihard de goedkoopste!

Fabriek van Bebo Parket
Kom langs in onze fabriek tijdens onze leegverkoop
DEZE WEEK FABRIEKSLEEGVERKOOP IN ETTEN-LEUR & VRIEZENVEEN

Waarom zijn kurkvloeren duurzaam?

Er wordt vaak gezegd dat een kurkvloer duurzaam is, maar waarom is een kurkvloer duurzaam? En wat is eigenlijk een duurzame vloer? In deze blog gaan we u een antwoord geven op onder andere deze vragen. Want een vloer kunt u duurzaam noemen, als u de volledige levensduur van de vloer benut. Een vloer die lang meegaat, zoals kurk, is daarom duurzamer. Daarnaast is er voor kurkwinning geen bomenkamp nodig, waardoor een kurkeik meer CO2 uit de lucht kan halen. Ook is kurk volledig biologisch afbreekbaar, milieuvriendelijk, 100% natuurlijk en recyclebaar zonder giftige afvalstoffen te produceren. Kortom, een kurkvloer is dus echt duurzaam.

Wat is een duurzame vloer?

Een van de grootste redenen waarom een vloer duurzaam is of juist niet, is de levensduur van een vloer. Zo lang mogelijk doen met de vloer is het allerbeste voor het milieu. Vervang pas de oude vloer als dit echt nodig is. Vervangt u de vloer voor die tijd, dan is dat onnodige verspilling van grondstofwinning, – bewerking en de bijbehorende milieubelasting. Een vloer is dus duurzaam te noemen, als de volledige levensduur benut wordt. Om te zorgen dat dit gebeurt, is het belangrijk om goed te kijken naar de juiste plek voor de vloer. Kies in de keuken bijvoorbeeld een vloer die goed tegen vocht kan. Kiest u bewust voor een duurzamere vloer, dan kunt u het milieu-impact beperken.

Hoe wordt kurk gemaakt?

Een kurkvloer wordt gemaakt van de schors van de kurkeik. De schors van een kurkeik kan elke negen jaar worden ‘geschild’. Het mooie van het winnen van kurk is dat er dus geen bomen voor hoeven gekapt te worden, sterker nog door het winnen van kurk leeft de kurkeik juist langer! Een normale kurkeik die niet ‘geschild’ wordt leeft gemiddeld 80 jaar, en een kurkeik die wordt gebruikt voor kurkproductie wordt gemiddeld 200 jaar. Dit is natuurlijk veel milieuvriendelijker dan bomen die moeten worden gekapt voor houtproductie, want een boom die langer leeft kan mee CO2 uit de lucht halen.

Is kurk echt duurzaam?

Dat is een vraag waar we niet lang over na hoeven te denken, kurk is echt duurzaam! Het is volledig biologisch afbreekbaar, milieuvriendelijk, 100% natuurlijk en recyclebaar zonder giftige afvalstoffen te produceren. Nog een belangrijk aspect van de duurzaamheid van een kurkvloer is, zoals hierboven beschreven, de hoeveelheid CO2 die de kurkeik uit de lucht haalt. Totaal verminderen alle kurkeiken de CO2 uitstoot met 5% per jaar.

Showroom

Kom langs in onze showroom om ons volledige aanbod in laminaat vloeren te bekijken!
Dan krijgt u er ook nog eens gratis koffie en een broodje bij. Tot dan!

Wat onze klanten zeggen Onze klanten beoordelen ons met een 9/10

Jaron Stienstra

10/10

Goede ervaring gehad, met open armen ontvangen. Goede service, en top laminaat.

Ramon Smit

10/10

Zeer klantvriendelijk, laagdrempelig en hele nette prijzen. Wel opletten, prijzen zijn excl. BTW maar dat staat ook aangegeven.

Wendy Olivier

9/10

Go BEBO, topplek, heb gewoon een vakantie gevoel. Allemaal leuke extra’s maar vooral heel fijne hulp en meedenkadvies. Superblij.

Sven Valk

9/10

Top service gehad van begin tot het eind. Ik ben zeer tevreden. Top!