Geplaatst op: 1 mei 2015

Afwerking parketvloer

Een parketvloer kan op verschillende manieren gelegd worden, met daarbij verschillende afwerkingsmogelijkheden. Hierbij kan je denken aan een band, een band en bies of een band met dubbele bies en staande sluitranden. Dit lijkt heel veel informatie, daarom hebben wij de mogelijkheden hieronder uitgewerkt. Wil je ook een parketvloer met een speciale afwerking, voor een unieke uitstraling? Bekijk dan de mogelijkheden of neem contact op met onze medewerkers. Zij helpen je graag verder.

Sluitranden

Als een klant dat mooi vindt, kun je een parketvloer afwerken met een sluitrand. In de praktijk leg je sluitranden alleen om patroonvloeren een uitzondering daar gelaten.

De volgende varianten worden vaak toegepast:

  • Band
  • Band en bies
  • Band, dubbele bies en staande sluitrand
  • Bies met staande sluitrand

Band

Een band is niets anders dan een strook om een patroonvloer. De stroken van de band zijn meestal even breed en dik als de stroken van de patroonvloer. De stroken van de band zijn wel langer. De houtsoort van de band is meestal gelijk aan de houtsoort van de parketvloer.

Band en bies

Een bies is een stuk hout van ongeveer 1 cm breed. De bies zorgt voor extra contrast met de patroonvloer. De houtsoort van de bies is meestal ander s dan de houtsoort van de parketvloer.

Er worden ook speciale biezen toegepast, deze biezen worden op aanvraag gemaakt. Als je deze biezen gaat toepassen moet je goed op de verstrekken letten dat daar het patroon in de bies ook door loopt.

Band, dubbele bies en staande sluitrand

Een staande sluitrand bestaat meestal uit stroken met dezelfde afmetingen als de stroken van de patroonvloer. Je kunt de stroken van de staande sluitrand eenvoudig op maat afkorten. Daarom is het handig om een staande sluitrand pas op het laatst te leggen. in de praktijk leg je de staande sluitrand vaak in een ‘lang-kort’ variatie

band bies sluitrand
Kom naar de fabriek
Neem contact op met Bebo Parket