Keihard de goedkoopste!

BeBo Voor Elk Budget!
BeBo: Voor Elk Budget! Bezoek onze showrooms in
Etten-Leur of Vriezenveen
Fabriek van Bebo Parket
Kom langs in onze fabriek tijdens onze leegverkoop
DEZE WEEK FABRIEKSLEEGVERKOOP IN VRIEZENVEEN & ETTEN-LEUR

De invloed van zonlicht op de kleur van een houten vloer

Houten vloeren zijn in veel soorten te koop. De meest verkochte vloeren blijven toch wel de eiken en grenen vloeren. Grenen vloeren worden als massieve vloeren verkocht en de eiken vloeren zowel massief als ook lamel parket. Deze vloeren moeten allemaal afgewerkt worden, zodat het hout vuil en vochtwerend wordt. Dit kan op verschillende manieren, denk hierbij aan was, olie, zeep, lak, beitsen en hard wax olie.

Behandelingen

De vloeren kunnen zowel naturel als ook in kleur afgewerkt worden. Verder kunnen de vloeren voor het afwerken eerst nog geborsteld, geschaafd, verouderd of gerookt worden. De eerste drie afwerkingen veranderen het oppervlak van de planken. Roken verandert de kleur van eiken en zorgt ervoor dat de planken minder snel vergelen.

Onder invloed van zon/daglicht zal elke houten vloer op den duur veranderen van kleur. Hierbij maakt het niet uit op welke product de vloer afgewerkt is. Op den duur zal een houten vloer een iets warmere uitstraling krijgen, het hout en de afwerklaag vergelen als het ware. Kleur afwerkingen hebben wel invloed op dit proces. Bij donkere afwerkingen zal dit kleurverschil veel minder opvallen dan bij een naturel afwerking. De witte afwerkingen vervagen ook de verkleuring.

ruimte&sfeer

Grenen en eiken

Grenen vloeren krijgen op den duur een honingkleurige uitstraling, wat dan ook kenmerkend aan deze vloeren is, en dit is ook niet tegen te gaan. Bij eiken vloeren kan dit proces wel sterk vertraagd worden. Dit gebeurd door eiken te roken.

Een gerookte eikenplank wordt minder snel geel, maar geeft een donkerder uitstraling. Als je een gerookte vloer afwerkt met een naturel olie, geeft dit een warme bruine kleur. Met witte olie krijgt de vloer echter een grijze uitstraling, alsof de planken al heel oud zijn. Een groot voordeel van een gerookte vloer is, dat beschadigingen aan de oppervlakte veel minder opvallen, omdat er geen kleurverschil ontstaat.

Landelijke sfeer

Gerookt eiken

Het roken van een eiken vloer wordt op dit moment heel veel gedaan. Op deze manier wordt de kleur van de vloer het best behouden en zal de vloer weinig invloed van zonlicht ondervinden. Het unieke karakter van een gerookte vloer past in elke hedendaagse inrichting, en wordt daarom ook vaak toegepast. Een gerookte vloer kan ook op verschillende manieren afgewerkt worden, maar bij een naturel of witte afwerking komt de methode het beste tot zijn recht. Onderling kunnen de planken echter een groot kleurverschil hebben, dit komt doordat niet elke plank de zelfde hoeveelheid looizuur bevat. Hierdoor krijgt de vloer meer karakter, met uitgesproken donkere en licht grijze planken.

Een eiken vloer kan op verschillende manieren gerookt worden. De klant kan zelf aangeven hoe intensief de planken gerookt moeten worden, zo bestaan er enkelvoudige gerookte vloeren maar ook dubbel gerookte. De laatst genoemde afwerking geeft nog een diepere grijze verkleuring, zodat de planken onderling nog sterker verschillen van kleur.

Ook bij ons, Bebo parket, kunnen wij deze afwerkmethode voor jou toepassen. Door het roken van een Europees eiken vloer krijgt de vloer een grijzige uitstraling. In Europees eiken zit looizuur. In speciale gaskamers worden eiken planken gerookt, wat een vorm van logen is; het looizuur in de planken reageert op de damp in de rookkamer en verkleurd. De planken krijgen zodoende een iets grijzige uitstraling, dit kan per plank verschillen. Doordat er niet in elke plank evenveel looizuur zit, ontstaat er hierdoor onderlinge kleurverschillen wat een authentieke uitstraling geeft.

Eiken parket van Bebo Parket

Na het roken

Na het roken kunnen we de vloer in jouw gewenste kleur afwerken in de olie straat. Sinds een half jaar zijn we in het bezit van een olie straat. Hier wordt met speciale UV olie de vloer eventueel gekleurd en afgewerkt, of krijgen de planken een dubbele afwerklaag van naturel UV olie. Deze speciale olie zorgt dat het hele proces snel kan gaan, de olie snel droogt en een super sterke afwerklaag op de plank achterlaat.

Door het roken en de UV olie behandeling behoud de vloer veel langer de oorspronkelijke uitstraling, waar je destijds voor gekozen hebt. De UV behandeling zorgt ervoor dat zonlicht minder snel een houten vloer kan verkleuren, ten opzichte van een onbehandelde vloer. Er ontstaat als het ware een blokkade. Een Uv olie behandeling kun je vergelijken met een UV vloer lak. Echter elke natuurvloer zal op den duur door zonlicht verkleuren; dit geld ook voor o.a. alle vloeren van natuurlijk materiaal. Denk hierbij aan marmer, leisteen, bamboe maar ook kurk en lynoleum.

Bruynzeel parket van Bebo Parket

Wat onze klanten zeggen Onze klanten beoordelen ons met een 9/10

Jaron Stienstra

10/10

Goede ervaring gehad, met open armen ontvangen. Goede service, en top laminaat.

Ramon Smit

10/10

Zeer klantvriendelijk, laagdrempelig en hele nette prijzen. Wel opletten, prijzen zijn excl. BTW maar dat staat ook aangegeven.

Wendy Olivier

9/10

Go BEBO, topplek, heb gewoon een vakantie gevoel. Allemaal leuke extra’s maar vooral heel fijne hulp en meedenkadvies. Superblij.

Sven Valk

9/10

Top service gehad van begin tot het eind. Ik ben zeer tevreden. Top!