Geplaatst op: 12 juni 2015

Een leeg huis zonder houten vloeren

Een leeg huis zonder planken, dat helpt. Maar ja, maak daar op een zondag morgen maar eens een leuk programma van. Het is bijzonder dat er in die klusprogramma’s haast geen rotzooi te zien is. Geen zaagsel of latjes waar je de nek over breekt. Snoeren van gereedschap, dozen met spijkers, schroeven en andere zooi is nergens te bekennen. Tv- klussers hoeven nooit naar spullen te zoeken, ze zijn nooit wat kwijt en alles ligt altijd klaar.

Gereedschap zoek

Ze hoeven nooit tien keer de trap op en af, schreeuwen nooit als iets niet past en ook is er nooit iets dat afbreekt. In mijn wereld gaan dingen kapot, ligt gereedschap altijd op een plek waar je niet bent, en zit op de plek waar je een gaatje voor gordijnrail wil boren een stuk wapeningsstaal. In mijn wereld is er altijd wel iets. En toch kijk ik op zondag morgen naar die klusprogramma’s. Het lijken wel een soort van sprookjes die altijd goed aflopen. Water stroomt ook de berg op als het zo uitkomt en rommel verdwijnt vanzelf.

Zelf knutselen met gereedschap

Je knutselt een plank aan de muur of je legt een laminaatvloer een houten vloer of parketvloer en je leven is weer helemaal op een rijtje. Wat kan het leven toch mooi en overzichtelijk zijn. Er is nooit iemand die van een keukentrapje valt of een pot verf omstoot op een nieuwe vloer. Ik kan er uren naar kijken en soms zit er best eens een mooi idee bij, al blijft het zelf altijd bij geknutsel met materialen uit de eigen winkel. Bevorderend voor de handel, dat is het. Ik vind het best, maar ze moeten niet doen alsof een plank voor minder rommel zorgt. Haal de plank maar eens weg, dat ruimt pas op.

3. plaatsing en werking