Geplaatst op: 1 mei 2017

Hout, een vriend voor het leven

Onze zorg gaat verder, nadat de vloer bij je afgeleverd en/of gelegd is. Om jarenlang plezier te beleven aan je houten vloer, zal onderhoud noodzakelijk zijn. Hout is een duurzaam product en hier willen we zo lang mogelijk van genieten.

Wij kunnen je uitgebreid informeren over het juiste onderhoud van je vloer. Ook leveren we hier de juiste producten ervoor. Door regelmatig onderhoud heb je een vloer voor het leven. Houten vloeren afgewerkt met een hard wax olie of een UV olie behandeling zijn onderhoudsvriendelijke. Bij regelmatig onderhoud met de juiste producten zal dit ook niet arbeidsintensief zijn.

het schoonmaken van de vloer:

Goede schoonloop matten bij de ingang van buiten naar binnen en regelmatig stofzuigen of vegen zijn van groot belang. Op deze manier kunnen zand en kleine steentjes geen beschadigingen aanbrengen bij het belopen van de vloer. Ook blijft de afwerklaag zo veel langer intact. Doordat de afwerklaag op je houten vloer vochtwerend is, zullen vlekken van water, koffie, frisdrank of ander vocht niet doordringen. Als er vlekken op de vloer zijn ontstaan, dan kun je de vloer licht vochtig dweilen met een wax en clean. Onze wax en clean is samengesteld uit natuurlijke ingrediënten en is daarom een mild schoonmaakproduct. De wax in het schoonmaakmiddel laat een filmlaagje achter, voor extra bescherming, anti slip en een matte uitstraling. Buiten het schoonmaken verzorg je de vloer ook. De kwaliteit van de afwerklaag wordt zo verlengd.

– het onderhoud van een houten vloer.

Op een vloer waar veel geleefd wordt, is een behandeling met een onderhoudsolie zo af en toe nodig. De frequentie hiervan is afhankelijk van het gebruik. Een jaarlijkse onderhoudsbeurt is nodig om de afwerklaag in conditie te houden. Op deze manier blijft de vloer vuil en vochtwerend. Verder kun je met de onderhoudsolie veel beloopbare plekken mooi houden. Denk hierbij aan de looppaden in de ruimte of rond en onder een tafel, zoals het zit- en eetgedeelte. Met de onderhoudsolie kun je ook krassen en beschadigheden wegwerken. Hiervoor hoef je niet te schuren, enkel even met een doek en olie over te beschadiging wrijven is voldoende.

Mocht er na jaren intensief gebruik te veel slijtage zijn opgetreden, dan kan de vloer ook nog eens opnieuw geschuurd en afgewerkt worden. Vaak volstaat een polijstbeurt al. Ook is het zodoende mogelijk om een andere kleurolie aan te brengen. Dit zorgt weer voor een heel nieuw oppervlak dus ook voor een nieuwe uitstraling. Op deze manier kun je dus een levenlang genieten van jouw houten vloer.

– de luchtvochtigheid in de ruimte.

Als je de vloer met veel vakmanschap gaat/laat leggen, wil je ook dat dit mooi blijft. Naden en kieren horen er niet in te komen, evenals scheuren en opstaande randen. Daarom is het ook belangrijk om de luchtvochtigheid in een woning zo constant mogelijke te houden. Omdat een houten vloer een natuurproduct is en kunstmatig is gedroogd, kan je deze ook in verwarmde ruimtes leggen. Hout blijft echter wel vocht opnemen en bij warmte afgeven. Hierdoor zwelt of krimpt hout. Om dit zo veel mogelijk te voorkopen moet de luchtvochtigheid zo constant mogelijk zijn. Dus in de winter wanneer er veel gestookt wordt is een luchtbevochtiger aan te raden. Goed ventileren bevorderd ook de constante luchtvochtigheid.

Kom naar de fabriek
Neem contact op met Bebo Parket