Keihard de goedkoopste!

Fabriek van Bebo Parket
Kom langs in onze fabriek tijdens onze leegverkoop
DEZE WEEK FABRIEKSLEEGVERKOOP IN ETTEN-LEUR & VRIEZENVEEN

Je hebt tegels of plavuizen en wilt nu een houten vloer, hoe pak je dat aan?

Heb je plavuizen of tegels? Dan kan daar een andere vloer over gelegd worden. Het is wel belangrijk dat de tegelvloer egaal en schoon is. Je kan ook een houten vloer over plavuizen/ tegels leggen. Dit kan op twee manieren. Ook als er sprake is van een vloerverwarming is dit mogelijk. In deze blog leg ik je uit hoe dit in zijn werk gaat.

tegel laminaat tegellaminaat tegels sterk

De oude tegelvloer klaar maken voor een nieuwe houten vloer

Een tegelvloer moet ook egaal zijn en er mogen geen hoogteverschillen in zitten. Heb je een egale tegelvloer? Dan kun je daar een houten vloer zwevend of met een volledige verlijming op leggen. Mocht de tegelvloer nog niet egaal zijn, dan moet je er voor zorgen dat je de tegelvloer egaal krijgt. Wanneer je tegels met een ongelijk oppervlak hebt of is er sprake van diepliggende voegen, egaliseerde vloer dan eerst. Als er tegels gebroken zijn moeten deze verwijderd worden. Maak daarna de vloer eerst helemaal vlak met egaline. Een toplaag van ongeveer 3mm is voldoende en na 24 uur kan er, als het nodig is, een primer/coating overheen.

Welke houten vloeren kunnen over een tegelvloer gelegd worden?

Je kan verschillende houten vloeren over een tegelvloer heen leggen. Zo kan je met volledige verlijming een massieve houten vloer leggen en kan je lamelparket zwevend op tegels of plavuizen leggen. Bij een verlijmde houten vloer moet de ondergrond wel egaal en poreus zijn. Zo krijgt de primer een goede hechting. Is de tegelvloer wel egaal dan moeten de tegels wel eerst opgeruwd worden voor de betere hechting. Ga je een houten vloer zwevend leggen maak dan gebruik van een ondervloer. Viltplaten kunnen kleine oneffenheden egaliseren.

En als er sprake is van een vloerverwarming?

Wanneer er vloerverwarming in het huis ligt moet er altijd eerst een lamel parket worden gelegd. Voor het beste rendement moet je de vloer verlijmen op een egale ondergrond. Egaliseer de tegelvloer dus eerst als dit nodig is. Daarna moet er een primer aangebracht worden.

Waar koop je een houten vloer voor over je tegels/ plavuizen?

Als je een tegelvloer of plavuizen hebt en je wilt nu een houten vloer, ga dan naar Bebo Parket. Het ervaren personeel kan je hierbij verder helpen en je vindt er een groot assortiment houten vloeren zodat er ook een geschikte vloer is om op je tegelvloer te leggen. Natuurlijk kan je de vloer ook laten leggen door Bebo Parket. Zo weet je helemaal zeker dat het goed komt! Voor meer informatie kan je tijdens kantooruren bellen naar 0546-750238. Een mail sturen naar info@beboparket.nl is natuurlijk altijd mogelijk.

Wat onze klanten zeggen Onze klanten beoordelen ons met een 9/10

Jaron Stienstra

10/10

Goede ervaring gehad, met open armen ontvangen. Goede service, en top laminaat.

Ramon Smit

10/10

Zeer klantvriendelijk, laagdrempelig en hele nette prijzen. Wel opletten, prijzen zijn excl. BTW maar dat staat ook aangegeven.

Wendy Olivier

9/10

Go BEBO, topplek, heb gewoon een vakantie gevoel. Allemaal leuke extra’s maar vooral heel fijne hulp en meedenkadvies. Superblij.

Sven Valk

9/10

Top service gehad van begin tot het eind. Ik ben zeer tevreden. Top!