Keihard de goedkoopste!

Fabriek van Bebo Parket
Kom langs in onze fabriek tijdens onze leegverkoop
DEZE WEEK FABRIEKSLEEGVERKOOP IN ETTEN-LEUR & VRIEZENVEEN

Houtkleur en karakter

Kleur bepaalt sfeer en uitstraling

Ook de juiste kleurbehandeling op jouw houten vloer zal de sfeer in de ruimte bepalen. Kleur kan ruimte geven maar kan ook een ruimte knus maken. Door gebruik van de juiste kleuren komt je interieur tot leven of ontstaat er een aangename rust. Zo is ook hier voor elk wat wils. Natuurlijk speelt je gevoel hierbij een grote rol. Door de diverse kleurbehandelingen te showen op enkele m2, krijg je een beeld (gevoel) hoe een vloer er uit gaat zien. In onze hal vind je veel voorbeelden van. Eventueel kun je dan bij ons een sample vragen, zodat je deze in combinatie met je meubels thuis kunt bekijken.  Doordat we met diverse kleurschakeringen werken van wit en bruin en van grijs tot zwart zal er altijd een kleur bij zijn die jou aanspreekt. Verder kan een bepaalde behandeling aan de vloer in combinatie met een kleur nog meer diepte geven of levendigheid. Denk hierbij aan een combinatie van roken en een lichte kleurafwerking. Borstelen in combinatie met een kleurolie zorgt ervoor dat de kleur meer op gaat vallen. Verouderen geeft een kleurolie meer diepte.

Een kleur heeft invloed op ons gedrag en hoe we ons voelen. Ook houttinten geven naast een rustgevend gevoel ook een warm, ruim, luxe, knus, neutraal of een stoer/robuust gevoel. Daarom is er bij elke inrichting, stijl en smaak een geschikte vloer te koop.

Het karakter van hout uitdiepen

Naast het kleuren van een houten vloer kan een vloer ook nog andere behandelingen ondergaan zodat het beste uit het hout gehaald. Op deze manier geef je kracht aan de vloer. Denk hierbij aan het roken van eiken vloeren of borstelen, verouderen, schaven of schrapen van houten vloeren. Deze behandelingen geven meer diepte aan de uitstraling van hout. Het hout gaat meer leven. De vloer zal nog beter bij je interieur passen.  Ook zullen deze behandelen de kleur intensiever maken.

Op deze manier kunnen we nieuwe vloeren een oude doorleefde uitstraling geven. Strakke vloeren krijgen meer diepte. Een behandelde vloer krijgt zo een nog natuurlijker uitstraling.

– Een gerookte eiken vloer krijgt een grijze gloed, ook ontstaan er door het roken grotere kleurverschillen in een vloer. Vloerdelen uit de kern van een eik, zullen grijzer en donkerder worden dan planken die buiten de kern gezaagd zijn. Roken is de perfecte basis om een eiken vloer een verouderde uitstraling te geven. Door het roken haal je de gelige gloed uit een eiken plank zodat deze een rustige uitstraling krijgt. Pas je ook nog een lichte kleurafwerking toe, dan ontstaat er een rustige uitstraling, kleine ruimtes lijken zodoende groter.  Op deze manier is een gerookte vloer een perfecte basis in een landelijk interieur, maar geeft het ook een bepaalde luxe en rust i bij een design interieur of in een minimalistische omgeving.

– Geborstelde vloeren krijgen meer diepe en karakter. Tevens geeft dit een anti slip effect aan de vloer. Bij het borstelen word de zachte kern van het hout iets weggevaagd, zodat er een voelbare nerf ontstaat. Er ontstaat een ruw oppervlak wat een anti slip werking heeft. Doordat de kleur van de nerf donkerder wordt, komt de vloer meer tot leven. Samen met een kleur geeft dit diepte aan de plank. Als een geborstelde vloer daarna gekleurd wordt, zullen de kleurpigmenten tegen de nerven “blijven hangen”. Zodoende worden de nerven nog meer zichtbaar. Een licht kleurolie zal zodoende een mooie levende tint aan de vloer geven en een donkere keurolie kleurt nog dieper in veel nuances.  Vind je dit te heftig, dan kun je bijvoorbeeld ervoor kiezen om een vloer te verouderen.

– Een vloer verouderen kan door middel van schrapen, schaven of trommelen. Op deze manier krijgt een vloer een oude doorleefde uitstraling.

Bij het schrapen van vloerdelen worden de zijkanten van de planken eigenlijk beschadigd. Op deze manier ontstaat er splintervorming lang de randen. Door dit onregelmatig te doen, krijgen de planken een oude versleten uitstraling. Wil je een vloer echt een oude uitstraling geven, dan moeten de planken ook geschraapt worden. Oude planken met rechte vellingkanten bestaan niet.

Ga je een vloer schaven dan worden het oppervlak van de plank onregelmatig gemaakt. De vloer krijgt dan de doorleefde uitstraling. Hier komt de structuur van het hout als het ware naar boven.

Bij het trommelen van een vloer worden er kleine beschadigingen op een plank gemaakt. Dit gebeurd met behulp van zand, scherp grint, steentjes, bouten of moeren. Hierbij ontstaan er butsen en deukjes. De vloer krijgt dan een doorleefde uitstraling.

Door verschillende behandelingen en een kleurafwerking toe te passen krijgen nieuwe vloeren die karakteristieke oude uitstraling.

Op dit moment is de vraag naar verouderde vloeren enorm toegenomen, omdat ze perfect passen in ons hedendaagse interieur, denk hierbij aan de landelijke en industriële inrichtingen. Het aanbod van oude vloeren is schaars, zodat de prijs hiervan erg hoog is. Verder is dit hout, door beperkte droging niet geschikt om er een lamelparket van te maken. In onze verkoophal vind je hier voorbeelden van.

Wat onze klanten zeggen Onze klanten beoordelen ons met een 9/10

Jaron Stienstra

10/10

Goede ervaring gehad, met open armen ontvangen. Goede service, en top laminaat.

Ramon Smit

10/10

Zeer klantvriendelijk, laagdrempelig en hele nette prijzen. Wel opletten, prijzen zijn excl. BTW maar dat staat ook aangegeven.

Wendy Olivier

9/10

Go BEBO, topplek, heb gewoon een vakantie gevoel. Allemaal leuke extra’s maar vooral heel fijne hulp en meedenkadvies. Superblij.

Sven Valk

9/10

Top service gehad van begin tot het eind. Ik ben zeer tevreden. Top!