Keihard de goedkoopste!

BeBo Voor Elk Budget!
BeBo: Voor Elk Budget! Bezoek onze showrooms in
Etten-Leur of Vriezenveen
Fabriek van Bebo Parket
Kom langs in onze fabriek tijdens onze leegverkoop
DEZE WEEK FABRIEKSLEEGVERKOOP IN VRIEZENVEEN & ETTEN-LEUR

Tips voor het aanbrengen van olie op je houten vloer

Wil je graag een prachtige houten vloer in je woning, maar heb je een beperkt budget. Denk dan eens aan de aanschaf van een onbehandelde vloer, die je zelf gaat afwerken. Op deze manier kun je best veel geld besparen. Je kunt zodoende toch je droomvloer aanschaffen. Met een beetje tijd en energie maak je zelf je vloer helemaal naar wens af. De kwaliteit en de uitstraling zullen er niet minder om zijn. Laat je hier over goed voorlichten en koop de juiste producten. Met een hard wax olie is dit heel eenvoudig te doen.

Beschadigde vloer zelf herstellen

Heb je al een houten vloer in je woning liggen, maar is deze niet meer om aan te zien. Vaak volstaat goed schuren of polijsten om de vloer weer helemaal mooi en strak te krijgen. Met een hard wax olie kun je deze dan eenvoudig weer afwerken, zodat je weer een heel trendy houten vloer hebt.

Bij bebo parket hebben we een uitgebreid assortiment aan houten vloeren. Denk hierbij aan massieve eiken en grenen vloeren, maar er is ook een ruime keus aan lamel parketten. De vloeren zijn verkrijgbaar in verschillende diktes, breedtes en lengtes en uitvoeringen, zoals rustiek, robuust of select. Omdat deze vloeren onbehandeld te koop zijn, kun jij als klant zelf bepalen of de vloer behandeld moet worden.

Kies je om zelf de vloer te behandelen, dan kunnen de verkopers je hier over inlichten en de benodigde soorten hard wax olie aanbieden. Natuurlijk kun je de vloer ook op een andere manier afwerken, die keus is natuurlijk helemaal aan jou.

Houten vloer oliën Bebo Parket

Beschadigde vloer door Bebo laten herstellen

Door jarenlange ervaring heeft Bebo parket gekozen voor het afwerken met hard wax olie. Deze olie geeft een heel natuurlijke afwerking, is vocht en vuilwerend. Ook het onderhoud is vrij eenvoudig: zo af en toe inwrijven met een onderhoudsolie en de vloer is weer als nieuw. Beschadigingen zijn ook snel en eenvoudig weer weg te werken, dit kan bij een gelakte of gebeitste vloer niet. Van alle was en olie soorten is de hard wax olie het meest slijtvast.

Voor het afwerken van een houten vloer breng je altijd twee lagen aan, de eerste laag trekt in de plank, en de tweede laag sluit de toplaag als het ware af, zodat deze vuil en vochtwerend wordt. Deze zijn allemaal bij Bebo parket te koop. Vraag erna in de hal of bestel eenvoudig via internet.

Benodigdheden en instructies voor onderhoud

Ik zal hier nu uitleggen hoe je met een hard wax olie te werk gaat en wat je er bij nodig bent.

Zorg er voor dat je het volgende bij de hand hebt:

 • Voldoende kleur of naturel olie
 • Voldoende afwerkolie.
 • Pluisvrije mohairroller met oliebak ( en eventueel een bezemsteel)
 • Katoenen doeken (denk hierbij aan oude tshirts, oude theedoeken of oude katoenen lappen)
 • Schilderstape voor geschilderde plinten of muren en eventueel andere obstakels.

Nu volgen tips en instructies die van groot belang zijn voor een perfect afgewerkte vloer. Houd je jou hieraan dan kan het niet mis gaan:

Zorg ten eerste dan de planken of de vloer helemaal stofvrij is/zijn. De kleur of naturel olie moet eerst zorgvuldig doorgeroerd worden, zodat alle bestanddelen zich goed vermengen, vooral de kleurpigmenten. Olie de planken per twee lengtes met een dunne olielaag in, en poets de planken meteen met een katoenen doek weer uit, zodat deze dunne laag goed in de plank kan trekken. Als je de overtollige olie niet meteen verwijderd ontstaan er grote kleurverschillen en zal de olie ook niet voldoende in de planken trekken. Doe dit daarom dan ook in de volle lengte van de plank, anders krijg je aanzetten die ook weer kleurverschil geven. Als deze klus is geklaard laat de vloerdelen dan minimaal 48uur met rust. Werk je met een white-wash, krijt witte of weissgrund olie dan adviseer ik om de vloer nog enkele dagen langer te laten drogen. Dit geeft het mooiste eindresultaat.

Als de planken nog niet gelegd zijn ga je dat nu doen. Voor het afwerken van de vloer moet deze ook weer stofvrij zijn.

Hierna kan de vloer dan helemaal afgewerkt worden met de naturel hard wax olie (3000). Roer ook deze olie goed door. Deze olie laag zorgt ervoor dat de houten vloer goed beschermd is tegen vuil en vocht. Dit afwerken kan heel eenvoudig met behulp van de pluisvrije mohairroller en een bijpassende verfbak. Je kunt eventueel ook nog gebruik maken van een bezemsteel die je aan de steel van de mohairroller bevestigd, zodat je het staande kunt doen. Rol de vloer nu helemaal in met de afwerkolie. Doe dit op een rustige manier, anders kunnen er blaasjes in de afwerklaag ontstaan.Ook dit moet weer  in de lengterichting gedaan worden en neem de naden ook goed mee. Langs de kanten kun je dit eventueel met een doek of kwast doen, waarna je de hele plank gaat rollen. Deze laag moet absoluut NIET uitgepoetst worden, maar gewoon laten drogen. Na deze behandeling zal de vloer glanzen, maar dit trekt vanzelf weer helemaal weg.

Na 24 uur kun je weer op de vloer lopen, en kun je de ruimte weer voorzichtig inrichten. Zorg ervoor dat je niet gaat trekken en slepen met de meubels, want de vloer is natuurlijk nog niet voldoende uitgehard.

Enkele handige en belangrijke tips

 • Hier volgen nog enkele tips die belangrijk zijn:
 • Zorg tijdens het oliën en drogen van de vloer voor voldoende ventilatie.
 • Werk je zelf als het ware uit de ruimte, dus werk naar de deur toe.
 • Met schilderstape kun je geschilderde plinten en muren afplakken, om ze tegen olie te beschermen.
 • Plaats nieuwe geschilderde plinten na het oliën van de vloer, dit geeft het mooiste resultaat.
 • Onbehandelde plinten die ook geolied moeten worden, plaats je natuurlijk vooraf.
 • Werk zorgvuldig en rustig.
 • Oude katoenen doeken absorberen meer olie en werken zodoende veel fijner dan nieuwe doeken.
 • Gebruik een bezemsteel aan de roller bij het afoliën van de vloer voor nog meer werkgemak.
 • Voorzie de meubels voor het plaatsen op de houten vloer van viltdoppen of meubelvilt. Dit voorkomt krassen en de stoelen schuiven gemakkelijker.
 • De olie is pas na 14 dagen voldoende uitgehard, dat de vloer licht vochtig gedweild mag worden.
 • Plaats de eerste weken nog geen kleed op de vloer, zodat de vloer goed kan uitharden.
viltdoppen
deurmat
onderhoudset

Wat onze klanten zeggen Onze klanten beoordelen ons met een 9/10

Jaron Stienstra

10/10

Goede ervaring gehad, met open armen ontvangen. Goede service, en top laminaat.

Ramon Smit

10/10

Zeer klantvriendelijk, laagdrempelig en hele nette prijzen. Wel opletten, prijzen zijn excl. BTW maar dat staat ook aangegeven.

Wendy Olivier

9/10

Go BEBO, topplek, heb gewoon een vakantie gevoel. Allemaal leuke extra’s maar vooral heel fijne hulp en meedenkadvies. Superblij.

Sven Valk

9/10

Top service gehad van begin tot het eind. Ik ben zeer tevreden. Top!