Geplaatst op: 7 september 2022

De voor- en nadelen van bamboe vloeren

Tegenwoordig stijgen bamboe vloeren erg in populariteit. Dit komt doordat deze vloersoort heel veel voordelen heeft! Net zoals elke vloer hebben bamboe vloeren ook een aantal nadelen. In dit artikel hebben wij al deze voor- en nadelen voor u op een rijtje gezet.

De voordelen van bamboe vloeren

Vaak worden bamboe vloeren omschreven als parketvloeren van de toekomst. De reden hierachter is dat een bamboe vloer een ecologisch karakter heeft. Deze vloeren hebben van zichzelf een natuurlijke en warme uitstraling.

Daarnaast heeft een bamboe vloer een erg hoge slijtvastheid. Hierdoor is het perfect geschikt voor intensief gebruik. De grote reden hiervoor is dat het een hoge vezeldichtheid heeft. Dit helpt ook voor de mensen met allergieën: door de hoge vezeldichtheid verspreidt de vloer weinig stof.

Verder is de combinatie van bamboe met vloerverwarming perfect. Wanneer de warmte van de vloerverwarming eenmaal door de vloer heen is, houdt het deze warmte goed vast. Hierdoor heeft u een lange tijd genot van uw vloerverwarming. Omdat de vloer de warmte goed vasthoudt, bespaart dit op de langere termijn ook weer energie. Dit is niet alleen goed voor uw portemonnee, maar ook voor het milieu.

De nadelen van bamboe vloeren

Daarnaast heeft een bamboe vloer ook nog een aantal mindere punten. Zo heeft een bamboe vloer net zoals elke vloer ook een onderhoudsbeurt nodig. Deze onderhoudsbeurt houdt een waxbeurt in. Dit beschermt de vloer tegen slijtage en viezigheid.

Verder is een bamboevloer niet helemaal krasbestendig. Wat u kan doen om krassen te voorkomen is het plaatsen van vilt onder banken en stoelen. Hierdoor wordt de vloer beschermd tegen krassen en andere beschadigingen.

Onderhoud van een bamboe vloer

Om een bamboe vloer zo mooi mogelijk te houden is, zoals net gezegd, eens in de zoveel tijd een onderhoudsbeurt nodig. Dit zal één tot meerdere keren per jaar zijn. Deze onderhoudsbeurt houdt in dat het bamboe een wax/oliebeurt krijgt. De olie laag brengt een beschermlaag aan op de vloer en geeft de vloer een gloednieuwe uitstraling!

Verder moet het bamboe ongeveer een keer per week worden gestofzuigd. Ons advies zou zijn om dat op de borstelstand te doen. Een alternatief voor het stofzuigen op borstelstand is aanvegen met een bezem met een zachte borstel.

Contact

Kom langs in onze showroom om ons aanbod in bamboe vloeren te bekijken! We helpen u graag op weg.