Keihard de goedkoopste!

Deze week totale fabrieksleegverkoop!
Fabriek van Bebo Parket
Kom langs in onze fabriek tijdens onze leegverkoop
Fabriek van Bebo Parket
Deze week GRATIS tanken bij BeBo Gratis brandstof bij een complete vloer!*
Bebo Parket gratis tanken auto
Bebo Parket gratis tanken auto
80% korting op veel vloeren

Waar let je op bij de aankoop van een houten vloer?

Als je op zoek bent naar een nieuwe vloer, maak je eerst een keuze welke het moet worden. Op dit moment is een houten vloer, vooral in het woongedeelte, helemaal de trend. Je kiest tegenwoordig uit een enorm aanbod houten vloeren. Maar weet jij welke je moet kiezen? Je zoekt natuurlijk een vloer die je mooi vindt. In deze blog beschrijf ik waar je zoal op moet letten bij de aankoop van een houten vloer.

Voor welk houtsoort kies je?

Er zijn veel verschillende houten vloeren te koop en elk houtsoort heeft zijn eigen kenmerken. Je kunt een houtsoort kiezen om de kleur, tekening (noesten en nerven) of duurzaamheid. Natuurlijk kan je budget de keuze ook bepalen. Zo is een grenen vloer veel goedkoper in aanschaf dan een eiken vloer.

Massieve houten vloer of een lamelparket?

Hardhouten vloeren worden aangeboden als massief en als een lamelparket. Zodoende kan er in elke ruimte een houten vloer gelegd worden. Hout is een natuurproduct en zal daarom blijven werken. Die werking is sterk afhankelijk van de temperatuur en luchtvochtigheid in de woning. Een lamelparket is een houten vloer die nagenoeg niet meer werkt. Deze vloer bestaand uit een extra uitgeharde toplaag die kruislings verlijmd is op andere houtsoorten.

waar let je op bij de aankoop van een houten vloer

Waar komt de vloer te liggen?

Ook dit is van belang bij de koop van je houten vloer. Wordt de vloer in het leefgedeelte gelegd of op de bovenverdieping in de slaapkamers? Een vloer in het leefgedeelte zal sterker moeten zijn dan een vloer waar maar weinig op gelopen wordt. Houten vloeren voor intensief woongebruik zijn dikker of hebben een dikkere toplaag.

Wil je een zwevende vloer of wil je de vloer verlijmen?

Een lamelparket is geschikt om zwevend te leggen, en is de ideale oplossing in een huurwoning. Als de ondergrond niet helemaal egaal is ga je ook zwevend leggen met een ondervloer. Dit wordt ook gedaan bij een verdiepingsvloer die bestaat uit houten planken. Een massieve vloer blijft het mooist als deze volledig verlijmd wordt. Op die manier ga je de werking van het hout tegen. Een lamelparket kun je zwevend leggen maar ook volledig verlijmen.

Heb je vloerverwarming/ koeling?

Lamelparket kan op een ondergrond met vloerverwarming/koeling gelegd worden. Dit kan zwevend of volledig verlijmd.

Hoe is de ondergrond?

Is je ondergrond van beton of houten planken? Het is belangrijk dat de ondergrond egaal en stabiel is. Op een egale ondergrond kan een houten vloer verlijmd worden. Een volledige verlijming geeft de beste geluidsdemping.

Heb je een planken vloer dan moet deze eerst geëgaliseerd worden met een ondervloer of houten platen. Ligt er een vloerverwarming/koeling in de ruimte? Dan kan hier alleen een lamelparket op gelegd worden.

Welke uitstraling vind je mooi?

Ten eerste bepaalt het houtsoort de uitstraling van de vloer. Daarnaast kunnen speciale behandelingen en afwerkingen de vloer de eigenlijke houtkleur beïnvloeden. Speciale behandeling zijn: roken, logen, verouderen, schaven. Een houten vloer kan afgewerkt worden met olie, was, zeep, beits, lak of verf.

Wat is je budget?

Natuurlijk speelt je budget ook een grote rol in de uiteindelijke keuze van je nieuwe vloer. De prijs van een houten vloer wordt bepaald door het houtsoort, de dikte, de breedte en de toplaag (bij lamelparket).

Waar koop je een mooie houten vloer tegen een lage prijs?

Bij Bebo parket natuurlijk! Hier vind je een enorm assortiment houten vloeren. Zowel massief als ook lamelparket. De fabriekshal ligt vol met grote partijen houten vloeren. Deze zijn over het algemeen kant en klaar afgewerkt. Prachtige vloeren tegen bijzonder scherpe prijzen. Breng dus een bezoek aan onze fabriek. Voor vragen kun je ook bellen 0546-750238 of mailen naar info@beboparket.nl

Wat onze klanten zeggen Onze klanten beoordelen ons met een 9/10

Jaron Stienstra

10/10

Goede ervaring gehad, met open armen ontvangen. Goede service, en top laminaat.

Ramon Smit

10/10

Zeer klantvriendelijk, laagdrempelig en hele nette prijzen. Wel opletten, prijzen zijn excl. BTW maar dat staat ook aangegeven.

Wendy Olivier

9/10

Go BEBO, topplek, heb gewoon een vakantie gevoel. Allemaal leuke extra’s maar vooral heel fijne hulp en meedenkadvies. Superblij.

Sven Valk

9/10

Top service gehad van begin tot het eind. Ik ben zeer tevreden. Top!