Keihard de goedkoopste!

Fabriek van Bebo Parket
Kom langs in onze fabriek tijdens onze leegverkoop
DEZE WEEK FABRIEKSLEEGVERKOOP IN ETTEN-LEUR & VRIEZENVEEN

Wat is een rustieke houten vloer?

Op dit moment is een houten vloer weer helemaal trendy. Als we thuiskomen, willen we relaxen en gezellig samen zijn. We willen na een drukke dag weer tot onszelf komen. Dit gaat het beste in een omgeving die bij je past, maar ook natuurlijk overkomt. Dit kun je bereiken door materiaalgebruik, kleur en vormgeving. Een houten vloer is hier een perfecte basis. Een houten vloer past in elk interieur.

Een vloer moet bij je woning en interieur passen

Natuurlijk is de uitstraling van de vloer heel belangrijk bij de keuze. Als je een kleine woning hebt, of een interieur met veel tierelantijnen past een rustige vloer beter in het interieur. Een rustige vloer heeft nagenoeg geen noesten en een A-kwaliteit vloer heeft weinig en kleine noesten. Zoek je een houten vloer voor een strak (design) modern interieur dan wordt er ook vaak voor een noest arme vloer gekozen met brede planken.

Een noestarme eiken vloer

Zoek je een vloer voor je landelijke of industrieel vormgegeven interieur dan past hier een authentieke rustieke vloer. Ook een natuurlijk interieur en een rustieke houten vloer gaan perfect samen. Een houten vloer waar je de noesten ziet. Naast rustiek bestaat er veel verschillende houten vloeren. Zo kan je kiezen tussen een robuuste vloer, een vloer met noesten, een vloer met grote of kleine noesten en zelfs een vloer met kleine kopscheurtjes.

wat is een rustieke houten vloer
wat is een rustiek houten vloer

Wat is een rustieke houten vloer?

Een rustieke eiken vloer zit vol met noesten. Het is op dit moment een erg populaire vloer.  De vloer dankzij de noesten een hele natuurlijke en levendige karakter. Een eikenboom bestaat voor het merendeel uit noesten. Deze sortering is in verhouding ook goedkoper dan een noest vrije of een A-kwaliteit vloer.  De meest verkochte rustieke vloeren zijn 19cm breed. Rustiek vloeren worden zowel als massief als ook als een lamelparket verkocht.

Bij een rustieke lamelparketvloer zijn de meeste noesten allemaal gestopt, zodat je de lijm en de berkentriplex onderlaag niet kunt zien. De stopgaten worden vaak grijs of zwart opgevuld. Dit geeft een mooier geheel, vooral als de vloer gerookt wordt. Ook bij een witte of grijs kleur olie oogt dit beter. Een lamelparket is bovendien geschikt om op een vloerverwarming te leggen.

Hoe wordt een rustieke vloer afgewerkt?

Dit kan op veel verschillende manieren gebeuren. Zo kan de vloer gerookt, verouderd of geschaafd worden. Daarnaast kan de vloer ook nog worden voorzien van een kleurolie. Al deze behandelingen zorgen weer voor een andere uitstraling. De afwerking van de vloer kun je zelf bepalen. Dit is natuurlijk afhankelijk van jouw smaak en interieur.

Waar koop je een rustieke houten vloer?

Ben je op zoek naar een eiken vloer met karakter? Kies dan voor een vloer met een rustieke of robuuste structuur. Een vloer met noesten, knopen en eventueel ook nog barsten. Deze vloeren zijn steeds meer in trek. Bij Bebo parket vind je dan ook een uitgebreid assortiment rustiek vloeren. De vloeren worden als massief en ook als lamelparket aangeboden.

Voor meer informatie over rustiek vloeren kun je bellen naar 0546-750238 of stuur een mailtje naar info@beboparket.nl.

Wat onze klanten zeggen Onze klanten beoordelen ons met een 9/10

Jaron Stienstra

10/10

Goede ervaring gehad, met open armen ontvangen. Goede service, en top laminaat.

Ramon Smit

10/10

Zeer klantvriendelijk, laagdrempelig en hele nette prijzen. Wel opletten, prijzen zijn excl. BTW maar dat staat ook aangegeven.

Wendy Olivier

9/10

Go BEBO, topplek, heb gewoon een vakantie gevoel. Allemaal leuke extra’s maar vooral heel fijne hulp en meedenkadvies. Superblij.

Sven Valk

9/10

Top service gehad van begin tot het eind. Ik ben zeer tevreden. Top!