Keihard de goedkoopste!

Deze week totale fabrieksleegverkoop!
Fabriek van Bebo Parket
Kom langs in onze fabriek tijdens onze leegverkoop
Fabriek van Bebo Parket
Deze week GRATIS tanken bij BeBo Gratis brandstof bij een complete vloer!*
Bebo Parket gratis tanken auto
Bebo Parket gratis tanken auto
80% korting op veel vloeren

Wat is op dit moment de vloerentrend?

I In deze blog gaan we in op een aantal trends die momenteel spelen op het gebied van vloeren. De harde vloerbedekkingen worden tegenwoordig het meeste verkocht. Denk hierbij aan hout, laminaat, tegels en pvc. Tapijt wordt voor de benedenverdieping steeds minder verkocht, omdat het simpelweg te veel onderhoud vergt. Daarnaast is deze vloerbekleding bijzonder gevoelig voor vlekken. In deze blog gaan we een aantal trends op het gebied van houten vloeren gebied toelichten.

Zoek je een prachtige natuurlijke vloerbedekking? Kies dan voor een houten vloer. Elke houten vloer is weer uniek. Bovendien is er een ruime keuze qua eiken vloeren. Door een speciale behandeling en afwerking wordt een houten vloer helemaal naar jouw wens gemaakt.

Wat is een trendvloer?

Wanneer de vraag wordt gesteld aan mensen over wat men verwacht van een nieuwe houten vloer in de woonkamer zijn er veel verschillende antwoorden. Zo worden de termen duurzaam, onderhoudsvriendelijk en een rustieke uitstraling vaak genoemd.Laat een rustieke vloer nou net de vloer zijn die op dit moment het meest verkocht wordt! Dit komt omdat ze zo perfect passen in het hedendaagse interieur. Denk hierbij aan de Scandinavische stijl, botanisch of industrieel. Een combinatie van deze stijlen en een rustieke eiken vloer geven een heel natuurlijk interieur. Een interieur dat rust en sfeer uitstraalt.

brede laminaat

Duurzaamheid van houten vloeren

De houten vloeren van tegenwoordig zijn van verantwoord gekapt hout. Daarbij komen eiken en grenen veelal uit Europa wat het hout extra duurzaam maakt. Je hoeft het hout dus niet van ver te halen. Zowel massief eiken en grenen als ook eiken lamelparket heeft hier in Nederland het FSC keurmerk. Bij het vervaardigen van eiken lamel parket wordt er met duurzaam hout gewerkt. Een lamelparket is nog duurzamer dan een massieve eiken vloer. Dit komt omdat de diverse onderlagen bestaan uit houtsoorten die sneller aangroeien dan eiken. Denk bijvoorbeeld aan beuken of berken. Praktisch is een houten vloer ook duurzaam. Bij juist onderhoud gaat een houten vloer een leven lang mee. Doordat een vloer wordt afgewerkt met was, olie of lak wordt het vuil en vochtwerend. Regelmatig stofzuigen en goede inloopmatten bij buitendeuren verlengen de levensduur
aanmerkelijk. Maar dat geld voor elke harde vloerbedekking.

Onderhoudsvriendelijke eiken houten vloer

Een houten vloer is zeer onderhoudsvriendelijk. Vroeger werd een houten vloer met was gepoetst, wat dan regelmatig opnieuw moest gebeuren. Tegenwoordig worden de houten vloeren op verschillende onderhoudsarme manieren afgewerkt. Denk hierbij aan vloerlak of hard wax olie, dat ook wel was olie genoemd wordt. Een laklaag op een houten vloer zal het hout beter beschermen tegen vocht en vuil maar bij beschadigingen of slijtage in de laklaag is dit niet bij te werken. Een houten vloer afgewerkt met was olie geeft ook een vocht- en vuil werende bescherming. Door de vloer ééns per jaar te behandelen met een onderhoudsolie blijft deze bescherming ook goed. Daarnaast kunnen krasjes, andere beschadigingen en slijtplekken weggewerkt worden met de onderhoudsolie.

Wat is op dit moment de vloerentrend

Uitstraling van oud en onbehandeld hout

Omdat er in de moderne interieurs een vloer met een authentieke en natuurlijke uitstraling het beste past, worden rustieke houten vloeren veel verkocht. Het liefst wil men een oude houten vloer. Met behulp van diverse technieken kan hout verouderd, geborsteld of getrommeld worden. De planken worden hierbij opzettelijk beschadigd. Een natuurlijke uitstraling van onbehandeld hout is ook helemaal de trend die hierbij past. Eiken wordt dan eventueel eerst gerookt en wordt daarna behandeld met een weissgrund was olie.

Rustieke houten vloer

Een rustieke vloer heeft noesten en pitjes en er zitten kleurverschillen in de planken. Een rustieke vloer geeft het beste het karakter van hout weer maar ook hier heb je weer verschillende klassen: zo heb je de vloeren met scheuren en zelfs open noesten worden ook wel de robuuste eiken vloeren genoemd. Rustieke vloeren en zelfs ook de robuuste eiken vloeren worden als massieve vloeren verkocht en als lamelparket. Een rustieke vloer past in elke interieur. In een landelijke en/of botanische inrichting geven ze een mooi geheel. In een minimalistisch, modern of Scandinavische stijl heeft het een prachtig effect.

Wat is op dit moment de vloerentrend

Brede vloerplanken

Een oude plankenvloer bestaat uit smalle planken, maar tegenwoordig willen we een authentieke vloer die uit brede planken bestaat. Door de breedte lijkt de vloer stoerder en robuuster. Een houten vloer met brede planken past in elke ruimte. Optisch maken ze een kleine ruimte groter. Daarnaast geven brede planken een rustigere uitstraling dan smalle vloerdelen. Voor een grote ruimte is dit dan ook echt aan te raden. De meest verkochte eiken vloeren hebben een breedte van 18cm of 19cm. Daarnaast zijn er vloeren te koop met planken van 23,5cm, 25cm en 26cm. Bijkomend voordeel: Ga je zelf de vloer leggen dan gaat dat natuurlijk sneller wanneer je gebruik
maakt van brede planken.

Kan een eiken vloer ook op een vloerverwarming gelegd worden?
Een eiken lamelparket is de juiste vloer voor op een vloerverwarming. Let wel op dat de totale dikte van de vloer maximaal 15mm dik is. Een lamelparket heeft de uitstraling van een gewone massieve eiken vloer, maar alleen de harde toplaag is van eiken. De drager(onderlaag) bestaat uit verschillende lagen op elkaar verlijmd hout. Hierdoor werkt de vloer nagenoeg niet meer en is het zo beter bestand tegen de temperatuurverschillen, en dus ook tegen de warmte van de vloerverwarming.

Eiken lamelparket is ook te koop als rustiek en robuust. Zo is er voor elke ruimte en elk interieur wel een mooie trendvloer van eiken te koop.

Waar koop je een mooie eiken vloer die helemaal bij jouw interieur past?

Zoek je een mooie rustieke of robuuste eiken vloer of juist een noest arme strakke vloer kom dan naar Bebo parket. Hier in onze fabriek in Vriezenveen vind je de mooiste vloeren tegen de laagste prijzen. Onze verkopers kunnen je helpen bij het kiezen van jouw droomvloer. Daarnaast kunnen we de vloeren naar wens behandelen in onze fabriek. Bezorgen en/of leggen is bij ons bovendien geen probleem. Deze service geld uiteraard voor heel Nederland.

Voor verdere vragen kun je ons ook bellen 0546-750238 of mailen naar info@beboparket.nl.

Wat onze klanten zeggen Onze klanten beoordelen ons met een 9/10

Jaron Stienstra

10/10

Goede ervaring gehad, met open armen ontvangen. Goede service, en top laminaat.

Ramon Smit

10/10

Zeer klantvriendelijk, laagdrempelig en hele nette prijzen. Wel opletten, prijzen zijn excl. BTW maar dat staat ook aangegeven.

Wendy Olivier

9/10

Go BEBO, topplek, heb gewoon een vakantie gevoel. Allemaal leuke extra’s maar vooral heel fijne hulp en meedenkadvies. Superblij.

Sven Valk

9/10

Top service gehad van begin tot het eind. Ik ben zeer tevreden. Top!