Keihard de goedkoopste!

BeBo Voor Elk Budget!
BeBo: Voor Elk Budget! Bezoek onze showrooms in
Etten-Leur of Vriezenveen
Fabriek van Bebo Parket
Kom langs in onze fabriek tijdens onze leegverkoop
DEZE WEEK FABRIEKSLEEGVERKOOP IN VRIEZENVEEN & ETTEN-LEUR

Kun jij zelf een houten vloer oliën?

Ja, dat kan zelfs heel goed! Heel veel mensen kiezen ervoor om een houten vloer of parketvloer zelf af te werken met een kleur- of naturelolie. Deze afwerking zorgt direct voor een prachtige natuurlijke bescherming. Je kunt de uitstraling van de vloer helemaal zelf bepalen door middel van een ruime keuze uit verschillende kleuren. Zo heb je de uiteindelijke sfeer van de ruimte geheel in eigen hand en kun je de vloer afwerken naar wens.
Wij kunnen ons goed voorstellen dat je daarover vragen hebt. Daarom leggen we hieronder, stap voor stap, uit hoe je te werk gaat én hebben we een aantal praktische tips over het onderhoud van een geoliede vloer.

Boenmachine voor een vloer

Stappenplan voor het oliën van jouw houten vloer

Stap 1 – Vloer droog en stofvrij maken:

De houten vloer moet helemaal droog en stofvrij zijn voordat je begint met het aanbrengen van de (kleur)olie. Het beste kun je de vloer oliën bij een kamertemperatuur van 18°C. Denk ook aan goede ventilatie, zet zo mogelijk de deur en ramen open. Dit zorgt voor frisse lucht en versnelt het droogproces.

Dweil op vloer

Stap 2 – Kleurolie goed doorroeren:

Roer de kleurolie heel goed door voor je deze gaat gebruiken. De inhoud dient goed samengevoegd te worden. Ook tijdens het aanbrengen van de olie adviseren wij je de olie regelmatig door te roeren om kleurverschil in de vloer te voorkomen.

Kleurolie roeren

Stap 3 – Olie aanbrengen:

Olie kan op verschillende manieren aangebracht worden. De meest eenvoudige manier om olie aan te brengen is door middel van een boenmachine met bijbehorende pads. Er zijn verschillende pads met ieder een eigen functie. Voor kleinere oppervlaktes kunt u ook een padhouder (met bijbehorende pads) of een pluisvrije mohair roller gebruiken.

Vloer oliën

Stap 4 – Olie boenen:

Boen de olie met de boenmachine of met de hand in. Doe dit dun maar zorgvuldig, zorg ervoor dat de poriën van het hout goed verzadigd zijn. Verwijder eventuele overtollige olie met een katoenen doek zodat er geen kleverige plekken ontstaan.

Olie boenen met boenmachine

Stap 5 – Olie laten intrekken en uitpoetsen:

Na het inwrijven van de olie dient het nog even in te trekken. Hierna kan de parketvloer met een daarvoor geschikte pad of katoenen doek (oud t-shirts) uitgepoetst worden.

Vloer afnemen met katoenen doek

Stap 6 – Laat de vloer uitharden en voeg een tweede laag olie toe:

U laat de vloer minimaal 24, maar bij voorkeur 36, uur drogen. Zo heeft de olie de tijd om uit te harden en kunt u de vloer voor de tweede keer oliën. Alleen op deze manier krijgt de vloer zijn beschermlaag. Na deze tweede laag olie is de vloer vocht en vuil werend.

Vloer in olie

Een paar praktische Bebo tips

Na deze behandeling en wachttijd is de vloer weer voorzichtig beloopbaar en kan de ruimte weer worden ingericht. Het is beter om nog even niet te schuiven of slepen met de meubels, daarvoor is de olielaag te vers. Bescherm de vloer tegen krassen door meubels van viltplaat of viltdoppen te voorzien en denk hierbij vooral aan uw stoelen en tafels. Wacht 6 weken met het plaatsen van een vloerkleed. Gebruik voor het reinigen van de vloer een zachte bezem of stofzuiger.
En onze laatste tip: investeer in een goede schoonloopmat om vuil en grit te verwijderen voordat het jouw mooie vloer kan beschadigen. Voorkomen is immers beter dan genezen..

De olielaag van de vloer is na twee weken helemaal uitgehard. Nu kan de vloer zo nodig ook lichtvochtig gedweild worden. Vermijd het gebruik van agressieve reinigingsmiddelen aangezien deze de olie kunnen aantasten. Wij adviseren om bij het dweilen gebruik te maken van Wax en Clean. Dit product is speciaal door ons ontwikkeld om de geoliede vloer optimaal en veilig te reinigen.

Een geoliede houten vloer heeft periodiek onderhoud nodig. Om de vloer in goede conditie te houden kun je de vloer opnieuw voorzien van een nieuwe laag olie. Natuurlijk wordt iedere vloer anders belast en belopen, maar wij adviseren dit eens per jaar uit te voeren met een van onze  Onderhoudsolies.

Sfeerfoto interieur

Wat onze klanten zeggen Onze klanten beoordelen ons met een 9/10

Jaron Stienstra

10/10

Goede ervaring gehad, met open armen ontvangen. Goede service, en top laminaat.

Ramon Smit

10/10

Zeer klantvriendelijk, laagdrempelig en hele nette prijzen. Wel opletten, prijzen zijn excl. BTW maar dat staat ook aangegeven.

Wendy Olivier

9/10

Go BEBO, topplek, heb gewoon een vakantie gevoel. Allemaal leuke extra’s maar vooral heel fijne hulp en meedenkadvies. Superblij.

Sven Valk

9/10

Top service gehad van begin tot het eind. Ik ben zeer tevreden. Top!