Geplaatst op: 29 januari 2016

Benodigdheden laminaat leggen

Gaat u laminaat leggen? Dan is een goede voorbereiding het halve werk! Wij helpen je een handje op weg in deze blog. Want op de goede manier een laminaatvloer leggen, begint allemaal bij het hebben van de juiste benodigdheden.

Laminaat

Als eerst heb je natuurlijk een laminaatvloer nodig. Zorg dat het laminaat goed heeft kunnen acclimatiseren in de desbetreffende ruimte. Laminaat is een stevige vloersoort en geeft je ruimte een warme uitstraling. Er zijn verschillende soorten laminaat. Geen idee welke laminaatsoort geschikt is voor jouw ruimte? Lees dan onze pagina advies gebruikersklasse voor het maken dan de juiste keuze.

benodigdheid 1

Ondervloer

Het kiezen van de juiste ondervloer is erg belangrijk voor je vloer en jezelf. Een laminaatvloer is vrij instabiel in tegenstelling tot een hardhouten vloer. Een ondervloer zorgt voor extra demping en vangt klappen op. Op die manier blijft de kwaliteit van het laminaat optimaal. De juiste ondervloer zorgt voor een betere warmte isolatie, verlengt de levensduur van uw laminaat, absorbeert geluid, het loopt prettiger en het kan vocht tegenhouden. Weet je niet goed welke ondervloer je moet kiezen? Wij helpen je hierbij op de pagina ondervloer kiezen.

Ondervloer

Plinten

Plinten zorgen voor een mooie afwerking van je nieuwe vloer. Een laminaatvloer moet altijd een aantal centimeter van de muur worden gelegd. Dit omdat een laminaatvloer nog kan uitzetten of krimpen door luchtvochtigheid en temperatuursverandering. Hierdoor blijft er een spleet over tussen de muur en het laminaat, wat niet voor een mooie afwerking zorgt. Daarnaast kan er een hoop stof en vuil tussen blijven zitten. Voor een mooie afwerking heb je dus plinten nodig. Plinten zijn er in verschillende soorten en maten te verkrijgen. Hierbij kan je denken aan plakplinten, muurplinten en MDF plinten.

benodigheid2

Decoupeerzaag

Wanneer je een laminaatvloer gaat leggen zal je merken dat je een decoupeerzaag nodig zult hebben. Een decoupeerzaag kunt u gebruiken bij het zagen van bochten. Wanneer je bijvoorbeeld een plank langs een verwarmingsbuis wilt gaan leggen. Zorg er dan voor dat je een zo smal mogelijk zaagje gebruikt, waardoor je gemakkelijk en flexibel kan zagen.

benodigheid4

Afkortzaag

Een afkortzaag heb je nodig om gemakkelijk en netjes mee te kunnen zagen. Bij het leggen van laminaat is het belangrijk om te beginnen met een halve plank, en bij de tweede rij met een hele plank. Dit om te voorkomen dat de laminaat planken allemaal op één lijn komen te liggen. Daarom is het nodig om een aantal planken door midden te zagen. Een afkortzaag kan je gemakkelijk haaks vastzetten waardoor je altijd rechte zaagsneden hebt.

benodigheid5

Legset bij laminaat leggen

Een laminaat legset bestaat uit spietjes, een aanslagblokje en een hielijzer. bij laminaat leggen is deze legset heel handig. Je moet er voor zorgen dat het minimaal 1cm afstand houdt tot de muur. Hiervoor gebruik je spietjes. Met een aanslagblokje en hielijzer kan je vloerdelen makkelijk in elkaar tikken. Op die manier zorg je er voor dat de klikverbindingen niet beschadigd raken.

benodigdheid 6

Duimstok

Een duimstok is erg handig bij het afmeten van laminaat. Om een laminaatplank op een goede lengte af te zagen, is het belangrijk om de plank goed op te meten. Hierdoor zorg je voor nette, afgezaagde planken en voorkom je verlies.

benodigheid 7

Potlood

Een potlood is gemakkelijk en erg belangrijk om aan te denken. Wanneer je de laminaatplanken juist hebt afgemeten, kan je deze het beste netjes afstrepen met een potlood. Hierdoor voorkom je dat je een plank niet op de juiste lengte afzaagt, en het onbruikbaar wordt.

benodigheid8
Kom naar de fabriek
Neem contact op met Bebo Parket