Geplaatst op: 22 november 2016

Vragen die het meest gesteld worden over laminaat

 

Kan laminaat op vloerverwarming worden gelegd?

Sommige laminaatsoorten zijn geschikt voor op vloer en sommige niet. Dat is afhankelijk van de dikte van het laminaat. Vaak kan een vloer vanaf 7 mm op Meestal staat op de verpakking of het laminaat op een vloerverwarming geplaatst kan worden.

 

Hoeveel m2 laminaat moet ik kopen?

Om een beeld te krijgen hoeveel laminaat je nodig hebt, moet je de lengte en de breedte van de kamers opmeten. Vermenigvuldig de twee lengtes met elkaar. Nu heb je de oppervlakte in vierkante meters berekend. Hoeveel pakken laminaat je nodig hebt is afhankelijk van de pakinhoud van het laminaat. Houd bij het berekenen van de hoeveelheid vierkante meters vloer rekening met eventueel zaagverlies.

 

Kan laminaat net als een massieve vloer krimpen of uitzetten?

Laminaat moet je net als een massieve vloer laten acclimatiseren in de ruimte waar het gelegd wordt. Hoeveel de vloer gaat werken is afhankelijk van de temperatuur en hoe vochtig de ruimte is.

Eiken laminaat vloer
Tegel laminaat
Rustiek laminaat vloer

Bestaan er waterdichte laminaatvloeren?

De meeste laminaatvloeren kunnen tegen wat water. Door hele plassen water  kunnen de planken krom gaan trekken. Veel laminaatsoorten zijn vochtwerend, maar niet waterdicht. Er bestaan laminaatvloeren die dat wel zijn, maar daar betaald u ook meer voor.

 

Hoe houd ik mijn laminaatvloer mooi?

  • Vermijd dat er zoveel mogelijk zand op de vloer komt. Dit kun je doen door je schoenen uit te trekken of door matten bij de deur te leggen.
  • Stofzuig je laminaatvloer regelmatig.
  • Zorg ervoor dat onder je meubels viltdoppen zitten. Zo vermijd je krassen als je bijvoorbeeld je bank verschuift.
  • Dweil je vloer niet te nat. Doe dit alleen met een vochtige doek.

 

Hoe moet ik mijn laminaatvloer leggen?

Wil je graag planken langer laten lijken? Dan kun je het beste de vloer in de lengte leggen met je ramen. Door het lichtinval krijgen de planken een langer effect. Een voordeel hiervan is dat de ruimte ruimer oogt. Wil je graag je kamer breder laten lijken, leg dan je planken horizontaal neer. De ruimte lijkt groter als je de planken diagonaal legt.

Kom naar de fabriek
Neem contact op met Bebo Parket