Lamelparket

De houten eiken houten vloeren die beboparket uit Vriezenveen levert hebben de voordelen van massief hout , terwijl er geen nadelen aankleven. Beboparket beschikt over een assortiment houten vloeren van duur tot goedkoop die gelegd kunnen worden met een kliksysteem, de zogenoemde lamelparketvloeren. Lamelparket staat er om bekend dat het onderhoudsvriendelijk is en nagenoeg onverslijtbaar.  De toplaag varieert van 4 tot 8 mm en is warmte isolerend . We hebben een ruime keus ui verschillende kleuren en structuren, zowel  de laatste moderne kleuren als de nostalgische kleuren. Lamelparket heeft zoals bekend vele voordelen . De vloeren kunnen zwevend gelegd worden en er is een mogelijkheid tot verhuizen. In onze eigen fabriek worden de vloeren afgewerkt waardoor de vloeren legklaar zijn. Met onze private label ondervloer is de vloer ook geschikt voor appartementen. Maar we hebben eigen leggers die voor u de vloer op vakkundige wijze kunnen leggen, waardoor u jarenlang  kunt genieten van een vloer die een levenlang mee gaat

 

Lamelparket is de ideale eiken vloer die eenvoudig zelf te plaatsen is. Lamelparket is opgebouwd uit drie lagen hout waarbij de toplaag tot 4 mm dik eikenhout is. De 2e en 3e laag zijn 90 graden t.o.v. elkaar verlijmd. Hierdoor is de werking van het hout nagenoeg nihil. Door gebruik te maken van goedkopere, niet zichtbare houtsoorten, is de prijs van lamelparket veel voordeliger dan die van massief eiken vloeren!

Eiken vloer in Amsterdam

Eiken vloer

Whitewash

Lamelparket in Rijswijk

Massief lamelparket vloer

Eiken lamelparket

Eiken vloeren in Ellecom
Grenen houten vloeren in Eerbeek

Grenen lamelparket vloer

Plafond van lamelparket

koornreef-%20houten%20vloer%20gebruikt%20voor%20plafond-%20s-Gravendeel.JPG

Over Lamelparket

Lamelparket is een algemene naam voor een houten vloer met een massieve toplaag, gecombineerd met één of meerdere onderlagen. Andere benamingen zijn onder andere samengestelde planken, multiplanken of duoplanken. Door deze opbouw is dit een vloer, geschikt voor elke woning, die zowel zwevend als ook volledig verlijmd kan worden. Lamelparket heeft diverse voordelen ten opzichte van een massieve vloer. Ten eerste de werking.  Een massieve plank werkt, oorzaken hiervan zijn temperatuur en vochtgehalte. Door de minimale werking van deze planken kunnen deze vloeren zwevend gelegd worden en zijn ze ook geschikt voor vloerverwarming. De planken zijn in veel verschillende houtsoorten, maten en uitvoeringen verkrijgbaar. Het meeste verkochte lamelparket is heeft een toplaag van eiken. Lamelparket wordt aangeboden in de vorm van de traditionele houten vloeren maar ook als visgraat, tapis of mozaïekparket. Door de diverse kleuren en afwerkingen is lamelparket een erg gewilde vloer die eigenlijk in elk interieur toepasbaar is.

 

Past in elk interieur

Een houten vloer is toepasbaar in elk interieur. Lamelparket  heeft de uitstraling van een massieve houten vloer. Echter een massieve vloer is niet overal toepasbaar, denk hierbij aan vloerverwarming, of de houten ondervloeren in de oude panden. Ook in gehuurde woningen mag een vloerbedekking niet nagelvast bevestigd worden.  Een lamelparket kan perfect zwevend gelegd worden. Hierbij wordt dan gebruik gemaakt van een ondervloer. Een ondervloer zorgt voor een geschermlaag tegen vocht en geluid. Ze zijn in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Voor een houten ondergrond worden de viltplaten gebruikt al dan niet in combinatie met een vochtscherm.  Deze zijn weer verkrijgbaar als de standaard groen platen maar nu ook als een ondergrond met extra geluidsisolatie, zoals deze bij de woningbouwvereniging vereist is. Ondervloeren op rol zijn er ook in veel uitvoeringen, denk hierbij aan de standaard foamlaag met of zonder vochtscherm, de rubber ondervloer, een de extra geluidsdempende onderlagen.  Voor elke woning of ruimte is er wel een oplossing. Bij het zwevend leggen van een vloer wordt ook gebruik gemaakt van nadenlijm. Dit is een houtlijm, verpakt in een flacon met een tuit. De lijm wordt aangebracht aan de onderkant van de groef, met de tuit van de flacon is dit eenvoudig te doen. Op deze methode drukt het mes van de plank de lijm mee de groef in voorkomt u lijmvlekken op de plank.

 

Afmetingen en toplaag lamelparket

Lamelparket is verkrijgbaar in verschillende diktes, toplagen, breedtes en lengtes. De planken zijn verkrijgbaar in diktes van 7mm tot een dikte van 20mm. De dunnere soorten lamelparket zijn voorzien van een klik verbinding, de toplaag is maximaal 15mm dik. Dit is vaak een kant en klaar lamelparket met een speciale supersterke coatlaag. Planken van 10mm en 15mm zijn de meest verkochte lamelparketten, de toplaag bestaat uit een extra uitgeharde massieve laag eiken van 2,5mm tot 4mm dik. Deze vloeren zijn ook geschikt voor vloerverwarming. Deze diktes zorgen voor een optimale warmtegeleiding. Afhankelijk van de toplaag boven de vloerverwarming kan de vloer zowel zwevend als ook volledig verlijmd gelegd worden. Een volledige verlijming geeft de beste warmtegeleiding en geluidsdemping. De dikkere planken zijn voorzien van een dikkere toplaag, denk hierbij aan toplagen van 5mm tot en met ongeveer 8mm. Een dikkere toplaag heeft als voordeel dat de planken weer opnieuw behandeld kunnen worden, zodat de levensduur veel langer is. Bij deze planken kunt u dus ook veranderen van de afwerklaag, denk hierbij bijvoorbeeld aan een geöliede vloer na een schuurbeurt ook met een laklaag kunnen worden voorzien. De dunnere lamelparketten kunnen een nieuwe afwerklaag krijgen nadat de vloer gepolijsd of licht geschuurd is. Bij Beboparket vindt u een uitgebreid assortiment lamelparket in diverse diktes en toplagen.

Ook de toplagen zijn weer te koop in diverse uitvoeringen. De sellectplanken zijn voorzien van een massieve toplaag van eiken met nagenoeg geen enkele noest. Deze planken hebben een rustige uitstraling en passen daarom perfect in kleine ruimtes maar ook bij de hedendaagse strakke moderne inrichtingen. Dan is er de A-kwaliteit, mooie strakke planken met kleine noesten, een perfecte uitstraling voor elk interieur. Tegenwoordig worden er ook veel lamelparketten aangeboden met een rustieke en robuuste toplaag van massief eiken. Deze planken verkopen we veel voor woningen met landelijke, industriële en brocante interieurs. Wij hebben hier een breed assortiment lamelparket, dus elk wat wils. Het lamelparket  wordt in eigen beheer opgekocht en samengesteld, zodat wij ook de garantie kunnen geven dat u een duurzaam en eerlijk product koopt, waar u jarenlang plezier aan beleeft.

Het beste voor uw interieur

De breedte en de lengte van de planken zijn ook van belang bij de gehele uitstraling van een woonruimte. Een brede plank geeft rust en zorgt ervoor dat een ruimte groter lijkt. Een smallere plank geeft grote minimalistisch ingerichte ruimtes toch de huiselijke sfeer en gezellige uitstraling. De smallere planken hebben ook de meeste overeenkomsten met de houten vloeren van vroeger. De  extra lange uitvoeringen geven ook weer een rustige uitstraling aan de woonruimte en het leggen van deze planken gaat ook veel sneller. Het korte lamalparket worden vaak in diverse vormen gelegd, denk hierbij aan het mozaïek, visgraat of tapis parket. Bij vloerverwarming wordt vaak uitgegaan van een lamelparket van 15cm tot 20cm breed.  Wij bij Beboparket hebben ook weer een ruime keuze in de breedtes van de planken, denk hierbij van 15cm tot en met 26cm breed.  Omdat de planken allemaal in eigen beheer gefabriceerd worden, kunnen we deze vloeren dan ook voor de goedkoopste prijzen van Nederland aanbieden.

 

Behandeling van lamelparket

Eiken lamelparket is het meest verkochte parket. De vloeren kunnen verschillende behandelingen ondergaan. Wij kunnen deze voor u roken, zodat de planken een vergrijsde uitstraling krijgen en deze ook behouden. Het roken van eiken zorgt ervoor dat de verkleuring van de plank stop gezet wordt, en niet meer geel kleurt door invloed van het daglicht. Verder kunnen we de planken voor u verouderen of borstelen. Bij het borstelen van de eiken toplaag van een lamelparket worden de zachte delen iets verwijderd zodat de nerven er als het ware opliggen. De vloer krijgt zodoende een robuuste uitstraling en met een behandeling van kleurolie krijgt de vloer een diepere tint. Een verouderde vloer is voorzien van deuken en putten die machinaal op de planken aangebracht worden. Door deze beschadigingen lijkt het of de vloer er al jaren ligt.

Wij kunnen de vloer voor u afwerken met een kleur- of naturelolie. De olie is op hardwaxbasis. Voordelen van een hardwax afwerking op lamelparket zijn, dat de natuurlijke uitstraling blijft behouden.  De structuur van de plank blijft altijd zichtbaar en het onderhoud van deze afwerking is minimaal.  Krassen en slijtage zijn eenvoudig weg te werken met een onderhoudsolie.  Hierdoor blijft de vloer veel langer mooi. Een gelakte vloer kan niet bijgewerkt worden, deze moet weer helemaal opnieuw geschuurd of gepolijst worden en dat is bij een hard waxolie afwerking absoluut niet nodig.

Tegenwoordig kunnen wij de planken legklaar voor u afwerken. Door de behandelingen met UV olie zijn de vloeren zo bestand tegen intensief gebruik. Deze afwerking zorgt er voor dat de vloer na het leggen meteen beloopbaar is, zodat u de ruimte ook meteen weer kunt inrichten. Deze afwerking gaat jaren lang mee, en is weer eenvoudig te onderhouden met de onderhoudsolie naturel of met de kleur waarmee de vloer behandeld is. De UV coating zorgt ervoor dat de vloer ook beschermd is tegen verkleuringen door zonlicht. U kunt er ook voor kiezen om de vloer zelf te behandelen, op deze manier kunt u echt een budgetvloer scoren. De vloer moet twee behandelingen ondergaan. De eerste laag  kan een naturel- of kleur hard wax olie zijn. De laag brengt u plank voor plank op, en poetst u meteen weer uit met een katoenen doek. Deze laag laat u minimaal 24 uur drogen. Wij adviseren om de lichtere tinten langer te laten inwerken. Hierna gaat u de vloer leggen, en als laatste wordt de vloer helemaal afgerold, met behulp van een pluisvrije mohairrolller, met de afwerkolie. De laatste laag laat u gewoon inwerken, zonder uit te poetsen. Hierdoor wordt de vloer vuil- en vochtwerend. Wij adviseren om de vloer één keer per jaar  in te wrijven met de onderhoudsolie. Bij krassen of looppadvorming kunt u ook plaatselijk de vloer even opfrissen met de onderhoudsolie.

Wij kunnen uw lamelparket ook in diverse kleuren afwerken. De keus hiervoor wordt vaak bepaald door de basis van het interieur, de grote van de ruimte en lichtinval. Vloeren in een landelijk interieur worden vaak voorzien van een grijze afwerklaag met hard wax olie, al dan niet samen met het roken van de vloer. Ook wordt vaak gekozen voor een white-wash behandeling. Een vloer afgewerkt met een krijtwitte olieafwerking past prachtig in een brocant of Scandinavisch interieur, maar zorgt ook voor licht in donkere ruimtes. Lamelparket afgewerkt met naturel olie of in diverse bruintinten past eigenlijk in elk interieur. De warme uitstraling zorgt voor gezelligheid en sfeer. In een strak interieur, design of minimalistische inrichting past een zwart geolied lamelparket. Deze afwerking zorgt voor de perfecte finishing touch en komt de inrichting helemaal tot recht.

 

Kwaliteitshout

Ons lamelparket wordt vervaardigd van prachtig Frans eiken. Wij kiezen bewust voor dit eiken uit Frankrijk omdat de kwaliteit en de kleur optimaal is.  Onze inkopers zoeken daar terplekke de beste kwaliteit voor de laagste prijs. Dit kunnen wij realiseren door de grote afname. Dit eiken wordt in eigen beheer gefabriceerd tot lamelparket in diverse uitvoeringen. Door intensieve controles kunnen wij u garanderen dat wij duurzame en eerlijke producten leveren tegen de goedkoopste prijzen. Doordat alles in eigen beheer wordt gedaan, zonder tussenpersonen, kunnen wij de lage inkoopprijzen doorberekenen aan u. Zodoende kunt u hier dan ook optimaal profiteren de beste kwaliteit tegen de scherpste prijs.

 

Het leggen van lamelparket

Lamelparket kan niet meteen na de aanschaf gelegd worden. Elke vloer die uit hout bestaat moet eerst in de ruimte acclimatiseren. Bij een lamelparket  kunt u het beste 4 dagen aanhouden. Wij beschikken over onze eigen legservice. Onze leggers kunnen uw vloer op een vakkundige manier bij u leggen en afwerken. Ook op het leggen van de vloer geven kunnen wij zodoende garantie geven. Natuurlijk kunt u dit soort vloeren ook zelf eenvoudig leggen. Wij leveren u dan duidelijke leg- instructies die u een houvast bieden.  Zorg er te alle tijden voor dat de vloer 15mm vrij van de kant of obstakels komt te liggen. Dus ook bij drempels en eventuele verwarmingsbuizen. Verder moet er altijd eerst de geschikte ondervloer geplaatst worden, dit dient ook voor het behoud van het lamelparket en tevens voor geluid en vochtisolatie.  Hierna begint u met het leggen van de eerste rij planken, de groef naar de muur toe en 15mm vrij van de muur. Begin met een volle lengte plank en wissel daarna met deelplanken. De laatste plank van de rij moet meestal kort gezaagd worden. Als het gedeelte dat overblijft langer is dan 25cm. Maak hierbij gebruik van de nadenlijm die u aan de onderkant van de groef aanbrengt. Zodoende krijgt u een mooi wildverband in het legsysteem en blijft de vloer optimaal liggen. Bekleed op deze manier de hele ruimte met het lamelparket. Na het leggen werkt u de vloer af met de afwerkolie op hard wax basis. Deze olie rolt u op de vloer, zodoende pakt u de naden ook meteen mee. Deze afwerklaag zorgt ervoor dat de vloer vuil en vochtwerend is. Laat deze afwerklaag minimaal 24uur drogen. Daarna kunt u de vloer weer licht belopen. Let bij het inrichten erop dat u niet met de meubels gaat schuiven, daarvoor is de vloer nog niet voldoende uitgehard. De totale uitharding van de afwerklaag duurt ongeveer 3 weken. Na 2 weken mag de vloer weer licht vochtig gedweild worden met een speciale wax en clean. Plaats de eerst twee maanden ook nog geen vloerkleed, in verband met de uitharding van de vloer en met het blootstellen aan daglicht.

 

Onderhoud van lamelparket

Door de jarenlange ervaring met verschillende afwerkprodukten, werken we nu nog uitsluiten met geoliede vloeren.  De vloeren krijgen zo de mooiste uitstralingen, zijn daarbij toch eenvoudig in het onderhoud en blijven vele jaren mooi. De vloeren zijn eenvoudig te onderhouden met een wax en clean en een onderhoudsolie. Deze produkten zijn allemaal bij ons te bestellen. De onderhoudsolie is verkrijgbaar in een naturel of kleurolie, afhankelijk van de afwerking van de vloer. De wax en clean zorgt ervoor dat de vloer tijdens het licht vochtig dweilen schoon en ook beschermd wordt.  Mocht u last hebben van looppadvorming of is er een kras ontstaan, dan is dit ter plekke weg te werken met de onderhoudsolie. De onderhoudsolie wrijft u op de vloer en laat u vervolgen 6 uur intrekken, hierna is de kras verdwenen en zijn de looppaden niet meer zichtbaar. Tevens is het raadzaam om de vloer eens per jaar helemaal te behandelen met de onderhoudsolie.  Op deze manier blijft u een mooie vloer houden waaraan u jarenlang plezier beleefd.