Plinten voor laminaat

Heb je een prachtig nieuwe laminaatvloer, en ben je op zoek naar de juiste plinten? Wij helpen je bij het maken van deze keuze.Plinten kiezen Bebo Parket Als je een laminaatvloer hebt gelegd dan zul je merken dat je keuze hebt uit verschillende soorten laminaat plinten. Het kan zijn dat je al een voorkeur heeft, maar welke laminaat plint is nou geschikt voor je ruimte? je hebt keuze uit plakplinten, muurplinten of overzetplinten. In deze tekst zul je de voordelen en functies van elke soort plint lezen.Ook vind je hieronder hoe laminaat plinten leggen moet. Hieronder vind je alles qua plinten voor laminaat.

Plakplinten voor laminaat

Plakplinten voor laminaat worden ook wel platte plinten of afwerkplinten genoemd. Heb je een ruimte tussen de randen van de vloer en de wand? Dan is een plakplint een goede keuze. De plakplint dekt deze ruimt af en met deze plinten heeft het laminaat nog de ruimte om uit te zetten en te krimpen. Deze plinten zijn aan de voorkant rond en aan de achterkant scherp. Zo kan de achterkant van deze plint gemakkelijk tegen de muur worden gezet. Deklatten bestaan er in verschillende breedtes en zijn op elke gewenste lengte te knippen.

Overzetplinten voor een laminaatvloer

Overzetplinten zijn mooie, hoge plinten die voor een stijlvolle afwerking zorgen. Een overzetplint heeft aan de achterzijde een ruimte, waardoor deze plint geschikt is om over een bestaande plint te plaatsen. Ook zijn deze plinten erg handig voor als je snoeren of stekkers in je woning hebt en deze wilt verbergen. Je kunt hier dan gemakkelijk een overzetplint overheen plaatsen zodat de snoeren niet meer zichtbaar zijn. Het voordeel van deze plint is dat je de bestaande plint niet hoeft te slopen. Met een prachtige overzetplint ben je altijd gegarandeerd voor een perfecte afwerking. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende soorten, kleuren, stijlen en afmetingen.

laminaat plint voor aan de muur

Muurplinten worden ook wel MDF plinten of hoge plinten genoemd. Een muurplint is erg mooi en maakt de uitstraling van uw laminaatvloer compleet. Deze plinten zijn kant en klaar en hoeven niet overgeschilderd te worden. Het is wel mogelijk om ze te schilderen in het geval je bijvoorbeeld een andere kleur wenst. Ook zijn muurplinten te verkrijgen in dezelfde kleur als uw laminaatvloer. Daarnaast zijn ze verkrijgbaar in verschillende stijlen en afmetingen.

Plinten leggen bij een laminaat vloer

Laminaat plinten leggen is voor een doe het zelver geen probleem. Je moet rekening houden dat je genoeg ruimte tussen de muur en vloer houdt. Bij een laminaat vloer is dat gemiddeld één centimeter bij een houten vloer gemiddeld anderhalf centimeter. Een laminaat plint is een plint die je door middel van een plakrand zo op de vloer kunt plakken, hierbij is het makkelijk om een plinten schaar te gebruiken. Hiermee kun je de plint laminaat in de goede gradenhoek knippen. Bij een hoge plint laminaat dien je deze plint in de goede gradenhoek te zagen met een decoupeerzaag of een verstekzaag.

 

Neem contact op met Bebo Parket
Kom naar de fabriek