Keihard de goedkoopste!

Deze week totale fabrieksleegverkoop!
Fabriek van Bebo Parket
Kom langs in onze fabriek tijdens onze leegverkoop
Fabriek van Bebo Parket
Deze week GRATIS tanken bij BeBo Gratis brandstof bij een complete vloer!*
Bebo Parket gratis tanken auto
Bebo Parket gratis tanken auto
80% korting op veel vloeren

Bespaar energie met een kurkvloer

Een kurkvloer heeft één groot voordeel: het bespaart energie! Bent u benieuwd op welke manier deze vloer dat doet? We vertellen er hier alles over.

Energie besparen met een kurkvloer

Normaal verwarmen we onze woningen met radiatoren of een vloerverwarming. Deze warmte stijgt snel naar boven, waardoor de onderste lagen in de ruimte kouder blijven. Dit is het gebied waar de gevoelstemperatuur het meeste bepaald wordt. Kurk als vloerbedekking in elke ruimte helpt dat koude gevoel te bestrijden. Kurk bestaat uit een massief materiaal wat voor veel isolatie zorgt. Kurk is opgebouwd uit lucht gevulde cellen.

Deze vormen enerzijds een isolerende laag die kou tegen gaat. Anderzijds houden ze warmte van de omgeving vast. In de winter en in de zomer is de vloer dus heerlijk warm. Op deze manier kan de verwarming een tandje lager gezet worden waardoor u meer energie bespaart.

Kurkvloer combineren met vloerverwarming

De combinatie van een kurkvloer met vloerverwarming is perfect. Dankzij de opbouw van het materiaal kan een kurkvloer de warmte van een vloerverwarming goed vasthouden. Dit betekent dat u van weinig warmte lang kunt genieten. Dit scheelt uiteindelijke een heleboel energie: gas kost natuurlijk genoeg tegenwoordig!

Verder werkt een kurkvloer weinig. Hierdoor kan het veel warmte of kou verdragen voordat het gaat werken. Dit is ook één van de redenen waarom kurk zo geschikt is om te combineren met vloerverwarming.

Kurkvloer leggen

Een kurkvloer is een vloer dat door iedereen gelegd kan worden. Een kurkvloer wordt ook wel een zwevende vloer genoemd. Dit betekent dat de vloer gelegd kan worden in combinatie met een ondervloer. De vloer hoeft dus niet verlijmd te worden.

Ten eerste is het belangrijk dat de vloer 24 tot 48 uur acclimatiseert. De verpakkingen kunt u gewoon in de ruimte neerleggen waar de kurkvloer gelegd moet worden. De vloer mag gewoon in de verpakking blijven zitten.

Vervolgens is het zaak om uw ondervloer uit te rollen. Dit doet u over de breedte wanneer u de vloer over de lengte legt. Dit zorgt er voor dat er geen naden komen in de vloer.

Daarna is het zaak om de vloer te gaan leggen! De eerste rij legt u in de hoek van de kamer. Daarna legt u de resterende vierkante meters. Belangrijk is dat de vloer afstand houdt tot aan de wand, dit kunt u doen met afstand houders.

Contact

Wilt u ook energie besparen met een kurkvloer? Kom dan langs in onze showroom! Dan zoeken we samen een mooie kleur uit.

Wat onze klanten zeggen Onze klanten beoordelen ons met een 9/10

Jaron Stienstra

10/10

Goede ervaring gehad, met open armen ontvangen. Goede service, en top laminaat.

Ramon Smit

10/10

Zeer klantvriendelijk, laagdrempelig en hele nette prijzen. Wel opletten, prijzen zijn excl. BTW maar dat staat ook aangegeven.

Wendy Olivier

9/10

Go BEBO, topplek, heb gewoon een vakantie gevoel. Allemaal leuke extra’s maar vooral heel fijne hulp en meedenkadvies. Superblij.

Sven Valk

9/10

Top service gehad van begin tot het eind. Ik ben zeer tevreden. Top!