Keihard de goedkoopste!

Fabriek van Bebo Parket
Kom langs in onze fabriek tijdens onze leegverkoop
DEZE WEEK FABRIEKSLEEGVERKOOP IN ETTEN-LEUR & VRIEZENVEEN

Wat is het verschil tussen laminaat en parket?

Laminaat of parket? Het is een, soms lastige, keuze waar veel mensen voor staan. Een parketvloer is natuurlijker, maar een laminaatvloer vraagt minder onderhoud. Wat zijn nou eigenlijk echt de grootste verschillen? Om je te helpen bij het maken van de moeilijke keuze voor parket of laminaat, hebben wij de verschillen op een rijtje gezet. Staat het antwoord op jouw vraag hieronder in de tekst niet beschreven? Neem dan gerust contact op met onze medewerkers. Zij geven je het beste advies over laminaat en parketvloeren.

Laminaat vloer, Parketvloer, lamelparket, Pvc vloer, Tegel vloer Bebo Parket

Prijs

Een laminaatvloer is doorgaans voordeliger dan parket. Dit komt omdat laminaat gemaakt is van samengeperst hout, waarbij de bovenste laag bestaat uit een gedrukte foto van hout op HDF-platen. Parket daarentegen, is opgebouwd uit verschillende lagen echt hout, wat het een natuurlijk en daardoor duurder product maakt. De verschillende soorten laminaat en parket zorgen voor variatie in prijs, maar over het algemeen is laminaat vrijwel altijd goedkoper dan parket.

Onderhoud

Laminaat staat bekend om zijn onderhoudsvriendelijke karakter. Het is eenvoudig stofvrij te maken en af te nemen met een licht vochtige dweil. Parket kan het best schoon gemaakt worden met een stofzuiger en zo min mogelijk vocht. Beide vloeren kunnen uiteraard niet tegen veel vocht. Hierdoor kan het krom gaan staan. Het voordeel van een parketvloer is dat het na verloop van tijd opnieuw geschuurd en geolied kan worden, waardoor het weer een geheel nieuw uiterlijk krijgt. Dit kan met een laminaatvloer niet, die heeft een bepaalde levensduur.

Werking

Laminaat staat ook bekend om zijn geringe werking. Het kan minimaal uitzetten en krimpen bij warmte verschillen en luchtvochtigheid. Een parketvloer is voornamelijk gemaakt van hout. Hout is een natuurproduct wat altijd zal blijven werken. Dit is goed op te lossen door middel van bijvoorbeeld spanveren.

Geluid

Zowel bij laminaat als parket speelt de ondervloer een belangrijke rol. De juiste ondervloer reduceert het contact- en loopgeluid. Er bestaan verschillende soorten ondervloeren, van weinig tot veel dB reductie.

Levensduur

De levensduur van een laminaatvloer kan erg verschillen. Er bestaan verschillende gebruiksklassen welke ieder een andere levensduur richtlijn heeft. Een parketvloer gaat over het algemeen langer mee. Ook dit verschilt, doordat er verschillende diktes bestaan. Hoe dikker de parketvloer, hoe langer deze over het algemeen mee gaat, mits het goed onderhouden wordt. Een dikkere parketvloer kan vaker opgeschuurd en opnieuw behandeld worden.

Laminaat vloer, Parketvloer, lamelparket, Pvc vloer, Tegel vloer Bebo Parket

Leggen

Op het gebied van leggen heeft een laminaatvloer zijn voordeel. Vrijwel altijd beschikt een laminaatvloer over een handig klik-systeem waardoor de planken zeer eenvoudig in elkaar te klikken zijn. Hierdoor kan iedereen een laminaatvloer leggen. Een parketvloer is moeilijker te leggen. Hier moet je handig voor zijn of het uitbesteden aan ervaren leggers. Ook heeft een parketvloer na het leggen soms nog een afwerking nodig.

Beschadigen

Wanneer een laminaatvloer beschadigingen heeft, zijn deze niet zo eenvoudig weg te werken. Je dient een plank te vervangen of een specialist in te huren die de beschadiging voor je wegwerkt. Hierdoor kan je er beter voor zorgen dat je beschadigingen voorkomt, door meubelen te voorzien van viltdoppen etc. Wanneer een parketvloer beschadigingen oploopt, zijn deze gemakkelijker weg te werken. Deze plekken kunnen opgeschuurd en bijgewerkt worden. Ook is het gebruikelijk om een parketvloer na een aantal jaren opnieuw te schuren en te oliën. Hierdoor behoud het zijn levensduur en ziet het parket er weer als nieuw uit.

Wat onze klanten zeggen Onze klanten beoordelen ons met een 9/10

Jaron Stienstra

10/10

Goede ervaring gehad, met open armen ontvangen. Goede service, en top laminaat.

Ramon Smit

10/10

Zeer klantvriendelijk, laagdrempelig en hele nette prijzen. Wel opletten, prijzen zijn excl. BTW maar dat staat ook aangegeven.

Wendy Olivier

9/10

Go BEBO, topplek, heb gewoon een vakantie gevoel. Allemaal leuke extra’s maar vooral heel fijne hulp en meedenkadvies. Superblij.

Sven Valk

9/10

Top service gehad van begin tot het eind. Ik ben zeer tevreden. Top!