Geplaatst op: 22 maart 2016

Welke vloeren zijn geschikt voor vloerverwarming?

Een vloerverwarming is erg aangenaam om in je woning te hebben. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk om je woning goed te kunnen verwarming. In veel woningen dient een vloerverwarming als hoofdverwarming. Het is van belang dat de vloer een goede warmtegeleiding heeft. Een vloer die de warmte tegenhoudt, is natuurlijk geen goede vloerbedekking. Het is belangrijk om te ontdekken bij welke vloerbedekking de vloerverwarming het best tot zijn recht komt.

Laminaatvloer en vloerverwarming

Vloerverwarming onder laminaat? Een vloerverwarming in combinatie met laminaat is mogelijk, mits je gebruik maakt van het juiste isolatiemateriaal. Het isolatiemateriaal bepaald namelijk of de vloerverwarming in combinatie met het laminaat optimaal werkt. Ook is het belangrijk om rekening te houden met de werking van de laminaatvloer. Niet elk merk is geschikt voor vloerverwarming, dat is dus een belangrijk aandachtspunt. Heb je de juiste laminaatvloer gevonden? Dan kan vloerverwarming in combinatie met laminaat zelfs als hoofdverwarming gebruikt worden.

Parketvloer en vloerverwarming

Een parketvloer is van zichzelf al een warme vloersoort. Hout voelt simpelweg aangenaam en geweldig aan. Een vloerverwarming in combinatie met een parketvloer is mogelijk, het is dan wel aan te raden om voor verlijmd parket te kiezen. Dit geeft de meest optimale geleiding. Een vloerverwarming in combinatie met parket kan dienen als bij verwarming, maar ook als hoofdverwarming. Toch kiezen mensen vrijwel vaak voor bij verwarming, om de kans op werking van de parketvloer te voorkomen. Wil je toch liever vloerverwarming als hoofdverwarming, maar ben je bang voor risico? Dan kan je kiezen voor ‘natte systemen’ in plaats van ‘droog bouw systemen’. Wanneer er voor natte systemen wordt gekozen wil dat zeggen dat de waterleiding op de betonnen constructievloer ligt. Deze is dan ingegoten in de afwerkvloer. Bij droog bouw ligt de leiding in een plaat van piepschuim.

vloerverwarming

PVC en vloerverwarming

Tegenwoordig wordt er steeds vaker voor een PVC vloer gekozen. PVC is verkrijgbaar in veel verschillende uitvoeringen. Bij het leggen van PVC is er geen ondervloer nodig, de PVC vloer wordt namelijk direct op het beton gelijmd. Om deze reden is een PVC vloer een goede combinatie met vloerverwarming. Doordat het direct op de ondergrond wordt verlijmd, heeft het een zeer goede warmte geleiding. Een ander voordeel van PVC is dat deze vloersoort niet werkt.

Tegels en vloerverwarming

Tegels in combinatie met vloerverwarming is erg aangenaam. Bijvoorbeeld in de keuken, woonkamer, maar ook in de badkamer is vloerverwarming zeer prettig. Tegels zorgen voor een goede warmtegeleiding waardoor deze combinatie uitstekend is.

vloerverwarming
Kom naar de fabriek
Neem contact op met Bebo Parket