Keihard de goedkoopste!

BeBo Voor Elk Budget!
BeBo: Voor Elk Budget! Bezoek onze showrooms in
Etten-Leur of Vriezenveen
Fabriek van Bebo Parket
Kom langs in onze fabriek tijdens onze leegverkoop
DEZE WEEK FABRIEKSLEEGVERKOOP IN VRIEZENVEEN & ETTEN-LEUR

5 exclusieve klustips voor onze leggers

Ga jij je houten vloer zelf leggen, of overweeg je dit om het zelf te doen, dan volgen hier enkele belangrijke tips zodat het niet mis kan gaan.

Leginstructies

Als je volgens de leginstructies een houten vloer gaat leggen, dan kan het niet mis gaan. Bij de aankoop van je nieuwe vloer kun je hier bij ons natuurlijk uitgebreide informatie over de legmethodes krijgen. Tevens zal ons verkoper u vragen stellen over jouw woning, de te bekleden ruimte en de ondergrond. Of er sprake is van nieuwbouw, renovatie, vloer verwarming/koeling en de staat van de ondergrond. Op deze manier kunnen er de best passende ondervloer, lijm en plinten bij geleverd worden.

  1. Zorg ervoor dat je alle benodigheden voor het leggen van een houten vloer in huis hebt en dat de  vloer goed geacclimatiseerd is. Verder is het van groot belang dat de ondergrond voldoende egaal en droog is, of dat je de juiste ondervloer hiervoor gekocht hebt. Zorg ook voor een stofvrije ondergrond, waar geen vloerbedekking of lijmresten meer aanwezig zijn.
  2. Bedenk van te voren hoe de planken is de ruimte geplaatst moeten worden, denk hierbij aan de lichtinval en de afmetingen van de ruimte. De legrichting kan een ruimte optisch groter of kleiner, langer of breder maken. Verder leg je een vloer haaks op het raam met de meeste lichtinval, hierdoor vallen de naden minder op, wat dan weer voor rust zorgt. Doe vooral wat je zelf het mooist vind en bij twijfel kun je altijd enkele planken op verschillende manier als voorbeeld neerleggen om zo de mooiste legmethode te bepalen. Ga je een vloer diagonaal leggen, dan ontstaat er altijd een ruimtelijk effect, hierbij heb je wel 7% extra hout nodig.
  3. Zorg dat de ondervloer er ook mooi egaal ingelegd wordt, laten bij een ondervloer op rol de dunne vochtschermlaag overlappen. Ondervloeren zonder flap kunnen met tape aan elkaar bevestigd worden. Laat de folie bij de muren iets opstaan. Ga je voor volledige verlijming, bewerk de ondergrond dat eerst met een primer, deze zorgt voor een betere verlijming door de vochtwerende werking.
  4. Voor het zwevend leggen plaatst je eerst de ondervloer en ga je de vloer volledig verlijmen, maak dan gebruik van een speciale elastische lijm. (Strijk bij volledige verlijming niet meer dan een armlengte in, zodat je de planken zonder smeren in de lijm kunt leggen.) Maak bij het leggen van de eerste rij gebruik van legklosjes omdat een houten vloer altijd vrij van de muur moet liggen. Op deze manier zorg je er ook voor dat de eerste rij niet scheef ligt, want is de eerste rij niet recht, dan wordt de rest ook scheef. Je legt de planken met de gladde kant, de groefverbinding, naar de muur toe. Verder moet de vloer altijd vrij van muren en verdere obstakels liggen, ongeveer 15mm. Let dus ook op drempels en verwarmingsbuizen e.d.
  5. Zorg bij het leggen van de planken dat de kopse naden minimaal 40cm verschillen van de rij die er al is gelegd. Hierdoor zorg je voor stevigheid en komt de vloer natuurlijker en rustiger over. Gemakkelijker is het om iedere keer enkele rijen voor te bereiden, zodat je deze dan ook weer in één keer in de ruimte kunt leggen. Op deze manier hoef je niet telkens weer de ruimte te verlaten om te zagen. Voor een goede verbinding tik je de laatst gelegde plank met een klos en hamer iets aan. Tik nooit tegen de mes en groefverbinding, want dan ontstaan er beschadigingen. Maak je hierbij gebruik van nadenlijm, doseer de lijm dan altijd aan de onderzijde van de verbinding.

Dit zijn de belangrijkste tips waar je bij het leggen van een houten vloer rekenschap mee moet houden. Volg je deze instructies op dan kan het niet misgaan. Bij twijfel kun je natuurlijk contact opnemen met onze telefonistes of via de mail.

laminaat leggen

Wat onze klanten zeggen Onze klanten beoordelen ons met een 9/10

Jaron Stienstra

10/10

Goede ervaring gehad, met open armen ontvangen. Goede service, en top laminaat.

Ramon Smit

10/10

Zeer klantvriendelijk, laagdrempelig en hele nette prijzen. Wel opletten, prijzen zijn excl. BTW maar dat staat ook aangegeven.

Wendy Olivier

9/10

Go BEBO, topplek, heb gewoon een vakantie gevoel. Allemaal leuke extra’s maar vooral heel fijne hulp en meedenkadvies. Superblij.

Sven Valk

9/10

Top service gehad van begin tot het eind. Ik ben zeer tevreden. Top!