Geplaatst op: 8 april 2017

De vele toepassingen van een houten vloer

Houten vloerdelen zijn tegenwoordig in elke woning toepasbaar, en bovendien ook nog in elke ruimte. Een houten vloer in de zitkamer kennen we allemaal, maar tegenwoordig zijn er veel meer mogelijkheden. Denk hierbij dan ook aan de keuken, trap of zelfs de badkamer. Door de juiste afwerking met een hard wax olie of de in de fabriek aangebrachte UV olie afwerking is het hout ook beschermd tegen vocht. Door het toepassen van de vloerdelen in de diverse ruimtes ontstaat er een prachtige eenheid die luxe uitstraalt. Er ontstaat zo een eenheid, rust en ruimte in je woning. Verder is een houten vloer met de juiste afwerking ook te gebruiken in een kantoor- , winkel- of andere bedrijfsruimte. Door het juiste onderhoud zal je vloer lang mooi blijven.

In woningen waar de luchtvochtigheid sterk kan schommelen, of in een nieuwbouwwoning, zijn de lamel parketten de meest geschikte vloeren. Door de minimale werking van deze vloerdelen en de juiste legmethode zullen de vloerdelen mooi tegen elkaar aan blijven. Massieve vloeren kunnen op den duur gaan schotelen door uitzetten of naden krijgen en scheuren door krimp.

Vloerdelen worden tegenwoordig niet alleen maar als een vloer gebruikt, maar ook als wand- en plafondbekleding bijvoorbeeld. Voor inspiratie vind je veel voorbeelden hiervan op onze site. Ook onze verkopers kunnen je hier veel tips van toepassingen over geven.

 

Kies jouw droomvloer bij Bebo Parket.

Om de juiste keus te kunnen maken, wat betreft een houten vloer, adviseren we om naar onze verkoophal te komen. Hier kun je alle vloeren zien en voelen. De vele showborden laten je alle mogelijkheden zien, wat betreft de uitstraling bij kleur afwerkingen en andere behandelingen. Je kunt je hier een beeld vormen wat betreft de vormen, maten, soorten kleuren en uitstralingen.

Natuurlijk helpen we je hier, met deskundig advies, om jouw droomvloer te vinden. Ook als je absoluut geen verstand van zaken hebt, kunnen wij je hier verder helpen. We helpen je dan stapsgewijs verder, zodat je een vloer koopt die bij jouw leefomstandigheden past.

Ten eerste bepalen we dan het houtsoort. Elk houtsoort heeft weer andere eigenschappen. Denk hierbij aan naaldhout of loofhout of langzaam groeiend hout. Naaldhout, zoals grenen is een vrij zacht hout. Naaldbomen zijn vrij snel volwassen, dus geschikt voor de kap. Nadeel is dus dat grenen  snel gebruikssporen zal vertonen, wat een doorleefde uitstraling zal geven. Als voordeel is grenen wel de goedkoopste houten vloer. Loofhout is harder en zwaarder, denk hierbij aan de eiken vloeren. Eiken heeft door zijn hardheid ook veel toepassingen denk hierbij aan de diverse lamel parket vloeren. Deze zijn verkrijgbaar als vloerplanken, maar ook als visgraat, mozaïek en andere parketsoorten. Dit houtsoort is uiterst geschikt om lamellen van te zagen, die als toplaag dienst doen. Op deze manier ontstaan de gelaagde vloeren(lamel parket). Aan de bovenzijde van deze planken zie je geen verschil tussen een gelaagde en een massieve plank. Een lamelparket is overal toepasbaar en kan ook goed zwevend gelegd worden, denk hierbij vooral aan appartementen en huurwoningen. Deze vloeren kunnen ook op een vloerverwarming en/of koeling toegepast worden.

Verder vind je bij ons een ruime keus in breedtes, diktes, lengtes en toplagen. De juiste keus hierin is afhankelijk van je smaak, maar ook in de afmetingen van de te bekleden ruimte, stijl en functie van de ruimte.

De uiteindelijke uitstraling van de vloer is natuurlijk helemaal afhankelijk van jouw smaak, denk hierbij aan naturel of kleur en uitstraling van de vloer. Ga je voor stoer, landelijk, ruimtelijk, strak, design, luxe of klassiek. Deze sferen zijn te bereiken door de juiste afwerking in combinatie met eventueel een speciale behandeling. Aan de hand van de showborden geven we je een sfeerimpressie.

Natuurlijk is jouw budget ook van groot belang bij de uiteindelijke keus. Aan de hand van een offerte kunnen wij terplekke een berekening voor je maken, zodat je meteen weet hoe jouw kosten plaatje eruitziet. Wij verplichten je zo tot niets, maar je hebt wel een veel beter inzicht. Ook voor een oriënterend bezoek ben je bij ons op het juiste adres. We nemen uitgebreid de tijd om jou hierbij te adviseren.

Naast informatie over de vloeren kunnen we je ook uiteraard verder helpen bij transport, leggen en onderhoud van jou nieuwe vloer.

Kom naar de fabriek
Neem contact op met Bebo Parket