Geplaatst op: 8 maart 2016

Exclusieve vloeren collectie

Onze exclusieve vloeren collectie bestaat uit oude geloogde schoolvloeren, oude pastorie vloeren, oude stalvloeren, oude mud koetshuis vloeren en oude boerderij vloeren. Deze vloeren zijn ieder uniek. Oude houten vloeren stralen warmte en sfeer uit. Welke soort houten vloer het ook is, iedere oude vloer wordt in de tientallen jaren mooier door de honderden voeten die hem belopen hebben.

Afkomst exclusieve vloeren

Al onze exclusieve vloeren zijn afkomstig uit de meest mooie en oude gebouwen. Tijdens onze zoektocht door Europa stuiten we op prachtige exemplaren. Wij kopen deze karaktervolle vloeren op om ze te herstellen tot prachtige, kwalitatieve vloeren voor thuis of in het zakenleven. Doordat de vloeren afkomstig zijn van hard eikenhout gaan zij eeuwenlang mee.

kasteel

Herstel exclusieve vloeren

Wanneer de exclusieve vloeren in onze fabriek zijn aangekomen, worden alle planken opgeslagen en één voor één nagekeken op gebreken zoals breuk, versplintering, houtworm en andere ongerechtigheid. Ook worden planken spijkervrij gemaakt en nagekeken of de plank nog intact is. Wanneer dit proces doorlopen is, wordt de bovenkant vetvrij gemaakt en lichtjes met de hand opgeschuurd om storende elementen te verhelpen.

Nabehandeling exclusieve vloeren

Wanneer de exclusieve vloeren zijn voorbewerkt tijdens het herstelproces, zijn ze klaar voor verdere behandeling. Ze gaan enige dagen in een afgesloten container waar gas in zit tegen insecten en wormen. Het eventuele ongedierte zal dan verdwijnen en de plank krijgt weer helemaal de gewenste en karaktervolle uitstraling. Nadat de plank uit de container komt, worden ze met een lucht compressor gereinigd. Het overige stof en vuil wordt uit de plank geblazen en vervolgens worden ze in de olie gezet zodat de planken nog eeuwenlang mee kunnen gaan.

houtenvloer

Hergebruik exclusieve vloeren

Nadat de oude exclusieve vloeren gerestaureerd zijn, zijn de vloeren klaar voor hergebruik. De nieuwe eigenaar kan gebruik maken van een prachtige, karaktervolle vloer. Het eikenhout is zo sterk en kwalitatief, dat het nog eeuwen voor zich heeft. Het kan in zijn toekomstige leven nog vele malen geschuurd worden om zo een prachtige exclusieve houten vloer te behouden. Het karakter wat deze vloer beschikt, is op geen enkele andere wijze te verkrijgen dan jarenlange geschiedenis. Al onze exclusieve vloeren vind je hier.

Kom naar de fabriek
Bekijk het assortiment van Beboparket