Keihard de goedkoopste!

Deze week totale fabrieksleegverkoop!
Fabriek van Bebo Parket
Kom langs in onze fabriek tijdens onze leegverkoop
Fabriek van Bebo Parket
Alleen deze week GRATIS tanken bij Bebo Gratis brandstof bij een complete vloer!*
Bebo Parket gratis tanken auto
Bebo Parket gratis tanken auto
80% korting op veel vloeren

De beste vloeren bij Bebo

Bij Bebo Parket krijgt u altijd de mooiste vloeren tegen de beste prijzen. Niet voor niets is dit professionele parketbedrijf al langere tijd actief in Vriezenveen, tot tevredenheid van vele klanten die u al voor gingen. De combinatie van de juiste producten tegen vlijmscherpe prijzen maakt dat u altijd tevreden de winkel verlaat.

Voor meer informatie over bijvoorbeeld houten vloeren, pvc vloeren, grenen vloeren of lamelparket kunt u gerust eens kijken op de website va Bebo Parket. Ook voor parketvloeren kunt u bij bedrijf terecht. Bebo Parket heeft zich ontwikkeld van een doorsnee houthandel tot één van de grootste parketleveranciers in Nederland. Omdat het bedrijf opereert als groothandel, zijn de prijzen van bijvoorbeeld eikenvloeren blijvend laag.

Als u eenmaal de juiste vloer heeft gekozen, kunt u gebruik maken van de professionele service van Bebo Parket. De vakmannen waarmee het bedrijf samenwerkt leggen elke vloer moeiteloos in ieder huis, waardoor u zich geen zorgen hoeft te maken over de plaatsing en afwerking van uw favoriete vloer. Voor laminaatvloeren heeft Bebo Parket zelfs zoveel expertise in huis, dat de vloer zodanig gelegd kan worden dat deze nog langer mee kan gaan. Nadat de vloer in zijn geheel gelegd is, werken de vakmannen het af met een onderhoudsvriendelijke lak.

Lamelvloeren en Parketvloeren zijn vloeren die zijn samengesteld uit meerdere lagen op basis van geperste en gelijmd hout. Een deel is meestal 14 of 15 mm dik en bestaat uit verschillende lagen hout. De toplagen varieeren van 3 tot 5 mm. Dit is tevens uw slijtlaag van de lamelvloer. Voor de tussenlagen wordt meestal grenen, vuren en soms ook multiplex gebruikt. Deze lamelvloeren worden altijd fabrieksmatig samengesteld. Bij ons vindt u zeer veel breedstrook lamel. Dit wil zeggen dat de lamel bestaat uit 1 breedte hout. Hierdoor krijgt de lamel het uiterlijk van een plankenvloer maar met een dunnere toplaag hout. Ook zijn deze vloeren rondom voorzien van een mes en groef zodat installatie zeer eenvoudig wordt. De afwerking is ook al fabrieksmatig gedaan met wederom een olie of lak, tevens leveren wij ook onbehandelde parketvloeren. De lamelvloeren worden vaak losliggend, zwevend gelegd op een isolatielaag van 3 tot 8 mm. Ze zijn ook zeer geschikt voor appartementen in verband met de reducering van het contact geluid

11 Parket Vloeren van Lamelparket Geolied

Lamelparket Geolied zijn kant en klare houten vloeren die niet meer geschuurd of in de kleurolie gezet hoeven te worden. Het zijn mooi bewerkte houten vloeren met een eigen karakter. Ons advies is na het leggen de planken nog 1x in de onderhoudsolie te zetten. Hierdoor verzadigd de toplaag goed en heeft u er lang geen omkijken meer naar.
Tot een breedte van 22 cm zijn alle Lamelparket planken geschikt voor vloerverwarming! Onze vloeren hebben we in 3 breedte maten

Parket Vloeren van Lamelparket Geolied 15cm Breed

Eiken Lamelparket 15cm breed is opgebouwd uit 3 lagen. De massieve eiken houten toplaag, die is afgewerkt met olie, heeft een dikte van 2,5mm. Doordat de plank is opgebouwd uit meerdere lagen die contra verlijmd zijn, werkt deze nagenoeg niet meer. Dit maakt dit product uitstekend geschikt om zwevend te leggen.

Lamelparket heeft daarom de voordelen van een meerlaagse vloer, maar de uitstraling van een massieve vloer

Kortom: met de vloeren van Bebo Parket kunt u onbezorgd genieten. Of u nu vloerbedekking, duoplanken of vinyl laminaat kiest. En met en service en expertise van het bedrijf hoeft u zich geen zorgen te maken dat u een miskoop doet. Kijk voor meer informatie en speciale aanbiedingen opwww.beboparket.nl.

De houten vloeren die beboparket uit Vriezenveen levert hebben de voordelen van massief hout , terwijl er geen nadelen aankleven. Beboparket beschikt over een assortiment houten vloeren van duur tot lamelparket goedkoop die gelegd kunnen worden met een kliksysteem, de zogenoemde lamelparket vloeren. lamelparket staat er om bekend dat het onderhoudsvriendelijk is en nagenoeg onverslijtbaar. De toplaag varieert van 4 tot 8 mm en is warmte isolerend . We hebben een ruime keus uit verschillende kleuren en structuren, zowel de laatste moderne kleuren als de nostalgische kleuren. lamelparket heeft zoals bekend vele voordelen . De vloeren kunnen zwevend gelegd worden en er is een mogelijkheid tot verhuizen. In onze eigen fabriek worden de vloeren afgewerkt waardoor de vloeren legklaar zijn. Met onze private label ondervloer is de vloer ook geschikt voor appartementen. Maar we hebben eigen leggers die voor u de vloer op vakkundige wijze kunnen leggen, waardoor u jarenlang kunt genieten van een vloer die een levenlang mee gaat

Welke houten vloer past bij u?

De uitstraling is het eerste dat van belang is. Vindt u het mooi dat een vloer veel of juist weinig noesten heeft, een v-groef heeft of juist niet, verouderd is of niet? Welke kleur vindt u mooi? Dit zijn de vragen die het beste als eerste beantwoord kunnen worden. Bebo kan binnen enkele ogenblikken daar een goede indicatieve prijs bij geven.
U hebt keuze uit:

massief houten planken

massief houten vloeren ogen altijd wat ruiger en de naadjes zullen groter zijn dan bij niet massieve vloeren. Wie houdt van een iets ruigere, levendige vloer die mag “werken”, dan is een massief houten vloer een goede keuze. Het hout is meestal 2 cm dik. De planken kunnen zwevend of verlijmd gelegd worden.

lamelparket of duoplanken ogen in vergelijking met massief houten vloeren iets rustiger en “netter”. Het lamelparket of duoplanken “werken” (krimpen en uitzetten, hol- en bol staan) minder dan massief houten vloeren. De verwachte levensduur is over het algemeen 20 tot meer dan 100 jaar, afhankelijk van de dikte van de toplaag. De planken kunnen zwevend of verlijmd gelegd worden.

Tapis vloeren zijn vloeren die wat betreft de opbouw lijken op lamelparketof duoplanken. De tapis vloer is evenals het lamelparket of duoplank opgebouwd uit verschillende lagen. Door de laagopbouw is de werking van tapis vloeren ook minder dan massief houten vloeren. De tapisvloer wordt veel gebruikt om visgraat en andere motieven van te maken. De vloeren worden altijd verlijmd.

Parket vloeren zijn gemaakt van massief houten stroken die circa 40 cm lang, 7 cm breed en 2 cm dik zijn. De parket stroken worden ook vaak gebruikt om visgraat motieven mee te maken. Parket is massief hout en oogt daarom wat ruiger dan tapis en zal meer naadjes vertonen dan tapisvloeren. De parketstrook wordt altijd verlijmd. Klik hier voor meerinformatie!

Werken hout en laminaatvloeren
Het Werken van hout betekent dat het hout en ook laminaatvloeren krimpt en uitzet tengevolge van het toe- en afnemen van de luchtvochtigheid. De luchtvochtigheid in Nederland varieert circa tussen de 15% en de 95%. Het verschil in luchtvochtigheid van het ene naar het andere moment doet het hout en laminaatvloeren werken, dus krimpen en uitzetten. Neemt de luchtvochtigheid toe, dan zet het hout en laminaatvloeren uit. Neemt de luchtvochtigheid af, dan krimpt het hout en laminaatvloeren.

Hoe wilt u dat de vloer gelegd wordt, verlijmd of zwevend. Kunt u hem zelf leggen of niet?

Het eerste waar naar gekeken moet worden is de staat van de bestaande vloer.
Betonvloer
Heeft u een betonvloer of een houtenvloer. Hebt u een betonvloer, dan is deze vaak stevig en strak. Het betonvochtpercentage moet in orde zijn. Laat dit voordat de nieuwe houten vloer wordt gelegd controleren. Over het algemeen zal er een vochtscherm geplaatst moeten worden. Als de vloer zwevend wordt gelegd is dat vaak een dampfolie. Wordt de vloer gelijmd dan is de lijm vaak ook het vochtscherm. Tenzij er meer vocht uit het beton naarboven komt dan normaal. Dan dient een extra vochtscherm aangebracht te worden op de betonvloer. Als de betonvloer niet vlak is, dan zal hij uitgevlakt moeten worden. Sommige mensen accepteren sneller een betonvloer die niet helemaal vlak is dan anderen. De persoonlijke eisen vormen een belangrijke factor in de beoordeling of een betonvloer strak en vlak genoeg is. Voor sommige houten vloeren is het echter heel belangrijk dat de bestaande betonvloer strak en vlak is. Een dunne houten vloer heeft een strakke, vlakke bestaande betonvloer nodig. Als er een patroonvloer gelegd gaat worden dient de bestaande betonvloer ook strak te zijn, anders loopt het patroon uit elkaar. Laat u hierover goed adviseren door de specialist.

Houten vloer
Heeft u een bestaande houten vloer, dan geldt het geen hierboven bij de betonvloer ook. Een bestaande houtenvloer is vaak minder strak dan een bestaande betonvloer. Dit is vaak iets waar extra maatregelen voor genomen moeten worden. De bestaande houten vloer zal vaker uitgevlakt moeten worden dan een betonvloer.

Legmethodes
Vloeren kunnen zwevend, of vast gelegd worden. Een zwevend gelegde vloer ligt los op een tussen vloer. De tussen vloer wordt los op de bestaande vloer gelegd. houten planken, en lamelparket of duoplanken vloeren kunnen zwevend gelegd worden op een bestaande houten, tegels, of zand cementdekvloer. Tapis en parketstroken worden over het algemeen verlijmd. Over het algemeen kan een planken vloer zwevend gelegd worden tot een breedte van de kamer van 5 tot 6 meter. (Hout werkt alleen in de breedte, niet in de lengte). Een lamelparket of duoplanken vloer kan vaak tot 8 meter breedte prima zwevend gelegd worden, dit omdat hetlamelparket of duoplank minder krimpt en uitzet dan een massief houten planken vloer.
Alle houten vloeren kunnen vast verlijmd worden. Vast verlijmde vloeren bieden over het algemeen het meeste comfort. Het loopgeluid is laag en het kraken van de vloer zijn minimaal in vergelijking met zwevend gelegde vloeren. Het vastverlijmen van houten vloeren is definitief, de vloer kan niet meer meegenomen worden om elders te herleggen. Het verlijmen van een vloer is wat betreft de legkosten duurder dan zwevend gelegd.

Zwevend leggen kan een ongeoefende persoon over het algemeen zelf goed doen, mits hij handig is. Het vastverlijmen van een vloer is vakwerk dat beter door een professional uitgevoerd kan worden.

Plint afwerking
Een houten vloer en ook een laminaatvloeren vloer werkt! De houten vloer of laminaatvloerenvloer kan niet strak tegen de muur worden aangelegd, behalve bij een tapis vloer. Een tapisvloer werkt dusdanig weinig dat een paar millimeter zwelruimte voldoende is om de vloer niet te laten vastlopen tegen de muur. Een plankenvloer die zwevend is gelegd heeft meestal een zwelruimte nodig tussen de 1,5 en 2,5 cm op een kamerbreedte van circa 5 m, let op! Aan beide kanten. In de richting van de kopse kanten werkt hout niet, daar hoeft u geen speciale zwelruimte aan te houden. Vaak is 1cm voldoende. laminaatvloeren werkt rondom, dus daar moet ook een zwelruimte aangehouden worden op de kopse kant. Het gegeven van het werken van het hout en laminaatvloeren heeft grote invloed op de rand afwerking. Omdat u vaak een zwelruimte moet vrijhouden tussen de vloer en de muur heeft u een afwerking nodig zodat u niet in de zwelruimte kunt kijken en de bestaande vloer kunt zien. Vaak wordt een vlakplint gebruikt die deel op de nieuwe houten vloer ligt gelijmde of gespijkerd en met het andere deel van de vlakke plint de zwelruimte afdekt.
Een opstaande plint wordt tegen de muur aan geschroefd of gelijmd. De vloer kan er onderdoor werken. Meestal kunt u met een opstaande plint niet veel zwelruimte aanhouden omdat u anders een hele dikke opstaande plint nodig heeft. Dit lijkt niet mooi. Vaak is een opstaande plint dan ook alleen mogelijk bij een verlijmde vloer of een laminaatvloeren vloer. Dit omdat in die vloeren weinig werking zit.
Een vlakke plint is vaak gemaakt van het zelfde materiaal als de vloer en valt het minst op. Een opstaande plint kan allerlei kleuren hebben. Soms wordt de kleur aangehouden van de kozijnen, iemand anders verf de opstaande plint mee in de kleur van de muur. Ook is het mogelijk de kleur van de vloer aan te houden. Opstaande plinten zijn vaak gemaakt van mdf. en soms van het vloerhout.

Welke afwerking wilt u?
Een houten vloer kan gelakt, geolied, in de was gezet, gebeitst, geverfd of niet behandeld worden.

  • Lakken: sterke beschermlaag die circa 5 tot 6 jaar goed meegaat. Krasjes en beschadigingen zijn niet goed bij te werken.
  • Oliën: een sterke beschermlaag, die iets meer onderhoud behoeft dan een gelakte vloer. Beschadigingen en krasjes zijn goed bij te werken met de hand. De uistraling is heel naturel.
  • In de was zetten: van oudsher veel gebruikt, maar vergt veel onderhoud.
  • Beitsen – door de vloer te beitsen geeft u de vloer een bepaalde kleur die weer afgewerkt wordt met een beschermlaag
  • Verven: als u een houten vloer verft, dan zal de houtkleur niet meer zichtbaar zijn.
  • niet behandelen: hout dat in een droge ruimte ligt die geventileerd is hoeft niet perse behandeld te worden. De vloer zal na verloop van gebruik een bepaalde egale kleur krijgen. Vlekken zullen beter zichtbaar blijven dan op een vloer die is afgewerkt.

Onderhoud houten vloeren, laminaatvloeren
Een houten vloer dient te worden onderhouden. Althans, als u uw houten vloer gebruikt, dan treedt er slijtage op aan de afwerklaag. Deze afwerklaag (olie, lak, beits, was, verf) kunt u onderhouden zodat de basis afwerklaag langer meegaat. Een geoliede vloer is het beste te onderhouden. Als u een basisafwerklaag op olie of was basis heeft, dan kunt u de basisafwerking heel gemakkelijk bijwerken en netjes houden tot in lengte van dagen. De olielaag of waslaag wordt bijgeolied of gewasht en blijft op die manier altijd instant.
Een lak. beits- of verf basisafwerklaag is moeilijk te beschermen. Deze lagen zijn vaak met een soort polish te behandelen. De polish is een extra beschermlaag op de lak. Meestal gaat een laklaag tussen de 5 en 7 jaar mee. Daarna zal de laklaag afgeschuurd moeten worden en een nieuwe laklaag aangebracht moeten worden. Hetzelfde geldt voor beits en verf.

laminaatvloeren kan niet onderhouden worden, alleen maar met het juiste middel schoongemaakt worden. Gebruik een schoonmaakmiddel dat speciaal is ontwikkeld voor laminaatvloeren. Word uw vloer mat of kaal, dan heeft u niet het goede schoonmaakmiddel. Er zijn helaaslaminaatvloerenreinigingsmiddel te koop die te agressief zijn of juist een vettig laagje achterlaten. Laat u dan direct adviseren door een specialist om het probleem op te lossen en schaf het juiste schoonmaakmiddel aan.

Bebo is de onderhoudspecialist en heeft ook een webshop voor alle onderhoudsmiddelen en oliën, lakken

De vloer voor iedereen.

Beboparket en biedt een grote verscheidenheid aan vloeren, van hout tot laminaat, en van olie tot lak. Er is keuze uit meer dat 120 verschillende dessins, variërend van modern tot klassiek en alles daartussenin. Beboparket: de vloer voor harmonieus en comfortabel leven

Vakmanschap is meesterschap.

Een eikenhouten vloer met liefde gelegd. Hellen en Dirk betrokken vorig jaar hun nieuwe woning in Amsterdam Oud- Zuid. Ze besloten de oude vloerbedekking eruit te halen en zowel op de trap als op alle verdiepingen hout te leggen. Een project met een geweldig resultaat, waarbij keuzes moeten worden gemaakt, adviezen werden opgevolgd, maar ook een enkele tegenslag moest worden verwerkt.

Ik loop door Amsterdam Oud- Zuid en kom aan bij het huis van Hellen en Dirk. Hoewel ik bij het huisnummer 23 met toevoeging ‘huis’ dacht aan alleen een benedenverdieping, blijk ik het helemaal mis te hebben. Dit oude pand uit 1911 telt in totaal vijf verdiepingen. Hellen en Dirk wonen met hun twee jongens op de onderste drie verdiepingen. Met recht een ‘huis’ dus

De voordeur staat open, want de buitenkant van het huis word momenteel in de verf gezet. Ik bel toch maar beleefd aan en mag verder lopen. Henk komt me tegemoet en we lopen de trap op naar de woonkamer, waar ik word verwelkomd door Leslie, de fotograaf Abe en Frans van Beboparket, waar Leslie en Henk de vloer hebben gekocht. We blijken ons op de ‘bel-etage’ te bevinden. ‘’ja, zo heet dat bij deze oude Amsterdamse huizen’’, legt Leslie me uit als ik haar vragend aankijk, wanneer ze me vertelt hoe het huis in elkaar zit. ‘’Een verdieping die net boven de straat begint, is een bel-etage. Hieronder hebben we een souterrain die lager dan de straat ligt.’’ Het blijkt weer, een journalist is nooit uitgeleerd en zo ook niet over vloeren, want Leslie, Henk en Frans gaan me er alles over vertellen aan de grote eettafel

De eerste keuze. Leslie bijt het spits af: ‘’Toen wij dit huis een jaar geleden kochten, lag er in de woonkamer een roodbruine, robijn- houten vloer. Die zag er niet best meer uit; de zijkanten van de vloer waren helemaal omhoog gekomen. Onze voormalige buurvrouw raadde ons aan Beboparket om advies te vragen. Zou het mogelijk zijn hier nog wat aan te doen? We kregen twee opties aangeboden: de vloer laten repareren of hem er helemaal uit laten halen en ververvangen voor een nieuwe.’’ Ze vervolg: ‘’We kozen voor de laatste optie. De oude vloer was namelijk nog niet helemaal onze smaak en beide opties ontliepen elkaar nauwelijks in prijs. De keuze voor een nieuwe vloer lag dus voor de hand.’’ Henk vult aan: ‘’In ons oude huis hadden we een eikenhouten vloer, afgewerkt met een witte was. Eigenlijk wilden we weer dezelfde soort vloer hebben, want die vonden we toch wel erg mooi.’’ Een verstandige keuze, volgens Frans. ‘’Robijnhout is wat wij noemen een ‘nerveuze’ houtsoort. Het is een harde soort, maar zet wel behoorlijk uit bij een hoge luchtvochtigheid. Bij een lage vochtigheid krimpt hij behoorlijk. Bovendien was de vloer al een aantal jaren oud en zou hij grondig geschuurd moeten worden. Schuren kun je3 niet al te vaak doen, want je haalt er toch een dun laagje hout af. Om al deze redenen was het verstandig dat Henk en Leslie voor een nieuwe vloer kozen. Voor het prijsverschil hoefden ze het niet te laten.’’

 

Brede planken.

Op naar Beboparket en een nieuwe vloer kopen dus? ‘’Nou, nee eigenlijk niet’’, antwoord Leslie lachend. ‘’In eerste instantie hadden we iets ander in gedachten: een eiken visgraatvloer. Uit de winkel hadden we wat stalen meegenomen, waaronder dus het visgraatmotief, maar ook , maar ook over het aantal stalen van een donker houtsoort. Overigens viel het me nog tegen hoe lastig het is om je, vanaf zo’n klein stukje

Tip van Frans.

‘’Een eikenhouten vloer onderhoud je het beste met een hardwax-olie dat je met een doek in de vloer poetst en weer uitpoetst. Of met een plantenspuit,waardoor je het vernevelt over de vloer en het vervolgens uitwrijft. Wij raden aan de vloer twee tot drie keer per jaar op deze manier te behandelen, bij veel gebruik, zoals bijvoorbeeld in een groot gezin, huisdieren etc. vraag aan je leverancier de speciale vloerreiniging voor houten vloeren voor dagelijks gebruik. Deze reinigt en voedt je vloer en zorgt ervoor dat de vloer langer mooi blijft.’’

Natuurlijke charme, de sfeer van hout.

Niemand kan de warmte en natuurlijke uitstraling van hout weerstaan. Daarnaast zijn duurzaamheid en kwaliteit twee aspecten waardoor de houten vloer al zo lang populair is. Met de keuze voor hout bent u er echter nog niet. Waar moet u op letten als u uw keuze maakt?

Het prijskaartje. De financiering van een perfecte houten vloer.

Een nieuwe vloer kost handen vol geld. Zeker als, zoals vaak het geval is, het plaatsen van uw nieuwe vloer onderdeel uitmaakt van een fikse verbouwing of opknapbeurt van uw huis. Het begint al bij het uitzoeken van een vloer; elke keuze die u maakt heeft invloed op uw budget. Daarna is het zaak om het financiële plaatje rond te krijgen. Er zijn verschillende mogelijkheden, met elk voor- en nadelen, het is daarom raadzaam goed uw huiswerk te doen voordat u uw nieuwe vloer aanschaft.

Prijs- kwaliteitverhouding.

Vloeren zijn er in alle prijscategorieën. Waar komt dat prijsverschil vandaan en bent u met een duurdere vloer ook echt beter af? Kwaliteit kost in de eerste instantie extra geld, maar het levert in de loop der jaren ook extra plezier op. Neem bijvoorbeeld de gebruikte materialen: vloeren van massief hout of hoogwaardig laminaat, keramiek of natuursteen gaan jarenlang mee. Minder dure vloeren, die doorgaans gemaakt zijn van goedkopere materialen, gaan wat korter mee. Toch zijn er ook zat argumenten voor de laatste keuze, want na een paar jaar is uw smaak wellicht veranderd en als uw vloer niet zo duur was, dan zal het besluit om hem te vervangen makkelijker zijn. U heeft dan de mogelijkheid om voor een geheel nieuwe trendy vloer te kiezen, mits u uiteraard zin heeft in de daarbij horende verbouwing.

 

Uitvoering.

Hout koopt u in verschillende soorten. Het aantal knoesten, het type en de exclusiviteit van het hout bepalen het prijskaartje. Datzelfde geldt ook voor laminaat.: de gebruikte kern, maar ook de kwaliteit van de plint, de embossing en het clicksysteem bepalen wat u betaalt. Keramiek, grind, natuursteen, kurk, tapijt, gietvloeren: voor iedere vloer geld dat alle waar naar zijn geld is. De keuze voor de uitvoering hangt af van de wijze waarop u uw nieuwe vloer zult gaan gebruiken. In drukbelopen ruimtes kiest u het beste voor een goede en kwalitatief hoogwaardige ondergrond, terwijl het logeerkamertje, waar u nauwelijks komt wellicht om een wat minder solide kwaliteit vraagt.

 

Bijkomende kosten.

Exclusiviteit, de gebruikte materialen, maar ook de bewerkelijkheid qua leggen, bepalen de prijs van uw vloer. Een met de hand gemaakt visgraatparket of een persoonlijk en uniek gelegd patroon in uw tegels siergrind, natuursteen of tapijt kost heel wat manuren extra, hetgeen u terug zult zien in de prijs. Ook bijkomende inrichtingskosten spelen een rol. Het voorbereiden van de constructievloer en de ondervloer zijn bijvoorbeeld belangrijke werkzaamheden die, afhankelijk van de noodzakelijke bewerking en het gebruikte materiaal, aanzienlijk in prijs kunnen oplopen. En vergeet uw bij uw budgettering ook bijkomende zaken als plinten en eventuele vloerafwerking niet.

Financieren

Globaal zijn er twee manieren waarop u uw vloer en de bijbehorende verbouwing kunt financieren: u kunt de kosten volledig uit eigen middelen betalen of u kunt er geld voor lenen. Ook al heeft u gespaard voor uw nieuwe vloer, en heeft u het geld op uw sparrekening staan het kan toch aantrekkelijk zijn om het geld ervoor te lenen. En dat is interessant, want zo houd u uw eigen geld beschikbaar voor consumptie uitgaven. Ook als u dat geld op een spaarrekening laat staan heeft dat voordelen. U ontvangt wel de rente over uw vermogen, terwijl de rente over de lening, die u heeft afgesloten, in de meeste gevallen aftrekbaar is.

Bijleenregeling

u heeft er vast al wel eens over gehoord: de bijleenregeling. maar wat houd dat nu precies in? de basis van een bijleenregeling is eenvoudig: de winst die u maakt op de verkoop van uw oude hous, moet u in principe gebruiken voor de aanschaf van uw nieuwe huis. doet u dat niet, adt heeft u heen recht op een renteaftrek over het deel van de hypotheek waarvan u werd geacht dit voor het nieuwe huis te gebruiken. dit gedeelte (de overwaarde van uw oude huis) bestaat uit het verschil tussen de schuld die

 

Geld lenen.

Overweegt u om het geld voor de aanschaf van uw nieuwe vloer te lenen, dan is het de meest bekende en goedkope manier het afsluiten van een hypotheek . de rente van een hypothecaire lening is altijd een stuk lager dan die van een doorlopend krediet of een persoonlijke lening. Als u uw vloer ook nog direct bij of vlak na de aanschaf van een nieuwe woning legt kunt u deze verbouwing, onder voorwaarden, direct meefinancieren in de hypotheek die u voor deze nieuwe woning afsluit. Uw geldverstrekker zal uw inkomen en de waarde van de woning na de verbouwing als uitgangspunt nemen.

 

Bestaande woning.

Legt u in uw bestaande woningen een nieuwe vloer, dan kunt u ervoor kiezen om uw bestaande hypotheek te verhogen., u kunt een tweede hypotheek afsluiten of u kunt, indien de hoogte van uw hypotheekinschrijving dat toelaat, extra geld uit uw eerste, lopende hypotheek opnemen. In het laatste geval hoeft u geen nieuwe hypotheekakte op te laten maken en dat scheelt notariskosten. Geld opnemen uit uw lopende hypotheek kan middels het opnemen van reeds gedane aflossingen of extra stortingen. Als u destijds u hypotheek, bij het afsluiten ervan, voor een hoger bedrag hebt laten inschrijven (omdat u bijvoorbeeld al wist dat er een verbouwing aankwam) kunt u het verschil tussen het werkelijke opgenomen bedrag en de hypothecaire inschrijving opnemen. Deze optie is altijd het meest interessant, maar niet mogelijk voor iedereen. Vraag uw geldverstrekker daarom of u hiervoor in aanmerking komt. Als het niet mogelijk is om geld uit uw bestaande hypothecaire lening op te nemen, dan kunt u overwegen om uw bestaande hypotheek te verhogen met het bedrag dat u nodig denkt te hebben voor uw nieuwe vloer en de eventuele bijbehorende verbouwing. Uw bank zal daarin alleen mee akkoord gaan als uw inkomen voldoende is voor de hogere hypotheek . ook de waarde van uw woning, die immers het onderpand is voor de hypotheek, dient na de verbouwing hoog genoeg te zijn. De geldverstrekker zal daarom gaan vragen om een taxatierapport en/of een WOZ- beschikking. Voor het laten aanpassen van de hypotheekakte moet u naar de notaris, dus betaalt u notariskosten. Ook krijgt u te maken met taxatiekosten en, afhankelijk van uw geldverstrekker, afsluitprovisie. Deze eenmalige kosten zijn gedeeltelijk aftrekbaar van de belasting . een laatste mogelijkheid is het afsluiten van een tweede hypotheek voor uw vloer. Dit is de duurste optie, aangezien hiervoor een nieuwe hypotheekakte met worden opgemaakt. U betaald afsluitprovisie, taxatie- en notariskosten. Laat u daarom goed adviseren.

 

Nationale hypotheek garantie

Tot een hypotheekbedrag van €350.000 (prijspeil 2010) kunt u in aanmerking komen voor Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Met deze garantie staat de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen, de instantie achter de NHG, garant voor de terugbetaling van het hypotheekbedrag aan de geldverstrekker. Logisch dat de geldverstrekkers korting geven op de rente als u over NHG beschikt; hun risico is dan immers veel kleiner. U kunt NHG aanvragen bij aankoop van een nieuwe woning, maar ook is het mogelijk om NHG af te sluiten als u een aanvullende lening of tweede hypotheek neemt voor een kwaliteitsverbetering van uw woning. En daartoe behoort ook het leggen van een nieuwe vloer. In dat geval geld een maximum bedrag van €265.00,-. Belangrijk is dat u zorgt voor een geldig taxatierapport waaruit de waarde van de woning ná de verbouwing blijkt. Het totaal van de bestaande lening en de nieuwe lening ( inclusief kosten als notariskosten, afsluitprovisie en de kosten ten behoeve van kwaliteitsverbetering ) mag niet meer zijn dan een eerder genoemde €350.000,- c.q. €265.000,-. Het is dus zeker de moeite waard na te gaan of u in aanmerking komt voor NHG; de korting die uw geldverstrekker u in dit geval op de hypotheekrente zal verlenen is zo’n 0,5 procent. De kosten voor het aanvragen van NHG bedragen eenmalig 0,55 procent over het hypotheekbedrag. Deze kosten zijn aftrekbaar.

 

Renteaftrek.

Het leggen van uw nieuwe vloer wordt als verbetering van de woning aangemerkt. Ten minste, als de vloer nagel- vast aan de woning verbonden is. Waardoor hij als onroerende zaak kan worden aangemerkt. Pas op: een los gelegd tapijt, zwevend gelegd laminaat, of een zwevende houten vloer voldoen niet aan deze voorwaarden. word uw vloer echter nagelvast verbonden met de woning, dan kunt u de rente die u betaald over een lening die u voor de vloer hebt afgesloten, gedurende maximaal dertig jaar aftrekken van uw inkomstenbelasting. Hiertoe dient u wel aan uw geldverstrekker te bewijzen dat u het geleende geld inderdaad hebt besteed aan de vloer. Bewaar dus alle bonnen en facturen waarmee u kunt aantonen welke kosten u hebt gemaakt aan bijvoorbeeld de vloerenleverancier en de aannemer.

 

 

Verbouwdepot.

Als u een lening afsluit voor de financiering van de vloer, dan zult u op de geleende bedrag pas uitgeven op het moment dat u een factuur ontvangt van de verschillende partijen die betrokken zijn bij uw verbouwing. U kunt hier op twee manieren mee omgaan. zo kunt u het volledige bedrag opnemen en op een aparte (spaar) tekening zetten. U kunt echter ook kiezen voor een verbouwdepot. In het eerste geval mag u de rente en de kosten voor de lening aftrekken. Dit kan indien u het bedrag al heeft uitgegeven aan de verbouwing of als het in liquide vorm op een rekening staat, zodat het beschikbaar is om uit te geven aan de verbouwing. Duurt de verbouwing langer dan zes maanden, dan kunt u alleen de hypotheekrente over de aan de verbouwing betaalde kosten die bewijsbaar zijn. Kiest u voor een verbouwdepot, dan houdt uw geldverstrekker het geld dat u leent voor de verbouwing in een depot. De facturen die u ontvangt stuurt u door naar de geldverstrekker, die vervolgens het benodigde bedrag uit het depot overmaakt. Hierbij betaald u bij aanvang van de hypothecaire lening rente over de gehele lening. Over het bedrag dat in het verbouwdepot staat , ontvangt u van uw geldverstrekker rente. Deze is meestal even hoog als de door u betaalde hypotheekrente. Het verschil (betaalde hypotheekrente minus ontvangen depotrente) kunt u aftrekken van de belasting.

 

 

Een nieuwe vloer voor een nieuw interieur.

Bent u op zoek naar een nieuwe vloer? Dan gaat u natuurlijk voor een vloer van Beboparket! Met een vloer van Beboparket kiest u namelijk voor kwaliteit, installatiegemak, innovatie dessins en last but not least: de goedkoopste van heel Nederland en omstreken!!! Tevens is er volop keuze met de productgroepen Laminaat, Vinyl, Parket, Massief houten vloeren, Lamelparket vloeren, en nog veel meer!! Bet u geïnteresseerd? Kijk dan voor meer informatie op onze website!

 

 

Trappen en Deuren, de kaders van de vloer.

Ieder huis kent een hal waar over het algemeen niet alleen de trap zit, maar waar meerdere deuren op een klein oppervlak uitkomen. Het is ook de plek waar je de eerste indruk van een huis krijgt: hokkerig, of juist smaakvol en verwelkomend.

 

 

In 82 procent van de Nederlandse huizen bevind de trap naar de bovenverdieping zich in de hal. En 79 procent van de Nederlandse woningen heeft in diezelfde hal drie of meer deuren. Daar is, zonder uitgebreide verbouwing, niets aan te doen. Maar als u toch bezig bent een nieuwe vloer uit te kiezen, kijk dan eens een stukje verder. Zou die vloer niet veel mooier uitkomen als de deuren zouden worden vervangen door deuren van een ander materiaal? Of als u uw trap naar de bovenverdieping in dezelfde stijl zou laten uitvoeren als uw nieuwe vloer?

 

Met de deur in huis.

U stapt over van tapijt naar een houten vloer. In de meeste gevallen moeten uw deuren aan de onderkant dan een paar centimeter worden ingekort. Dit is echter niet bij alle deuren mogelijk. Zo werden er in de jaren zeventig veel honingraatdeuren, deuren met een soort kartonnen kern en een hardboard afwerking, gebruikt. Ze ontlenen een belangrijk deel van hun stevigheid aan de honingraat structuur, maar ook aan het houten frame dat de rand van de deur vormt. Als u zomaar een aantal centimeter van zo’n deur afzaagt, is de kans groot dat deze het niet zal overleven. U kunt in zo’n geval beter besluiten een nieuwe om een nieuwe deur aan te schaffen, met als bijkomend voordeel dat u uw gehele verdieping direct een nieuwe uitstraling kunt geven.

 

 

Ander uiterlijk.

In een modern interieur wordt vaak gekozen voor een vloer die doorloopt over de gehele verdieping. Meestal worden de ruimtes dan van elkaar gescheiden door massieve deuren waardoor het ruimtelijke effect wegvalt. Door een glazen deur te plaatsen, handhaaft u dat ruimtelijke gevoel, terwijl u de ruimtes toch kunt afsluiten. Bovendien worden hierdoor de verschillende ruimtes, en dus ook de verschillende ruimtes, en dus ook de verschillende functies, naar elkaar toegetrokken. Nog een manier om uw interieur een heel ander uiterlijk te geven is om van uw deuren echte eyecatchers te maken. Zo kunt u deuren individueel laten bedrukken. Kindertekeningen, kunst of felle kleuren, dergelijke persoonlijke deuren breken de ruimte. En door de nadruk op iets vanzelfsprekends als een deur te leggen, krijgt uw hele interieur een upgrade.

 

 

Jaren dertig.

Nog steeds is de jaren dertig- woning populairder dan hij 75 jaar geleden was. Dit type woning wordt gekarakteriseerd door stijlkenmerken als glas-in-lood ramen en natuurlijk paneeldeuren. Blijkbaar was er in die periode aandacht voor deuren. Maar geen nood, paneeldeuren zijn tegenwoordig weer in allerlei soorten en maten te koop. Ze geven uw interieur niet perse een klassiek uiterlijk; er zijn ook veel moderne varianten te koop. Wie er ook nog kiest voor glas-in-lood ramen in paneeldeuren, maakt in een moderne deur een prachtige link naar het verleden. Daarbij is het ook goed om stil te staan bij de deuromlijsting; er zijn tegenwoordig prachtige sierprofielen te koop. Een mooie, hoge, bijpassende plint maakt het plaatje helemaal af zet de plinten dik in de hoogglanslak Et Voilá, uw interieur krijgt in één klap een chique injectie.

 

 

Welke vloer waar? Functioneel plannen voorkomt problemen.

Wollen vloerbedekking in de garage, een lichtgrijs betonvloertje in de badkamer en marmeren tegels in de slaapkamer. Wie het mooi vind, moet het beslist doen. Maar écht handig zal het in de praktijk niet zijn. Het verdient dan ook aanbeveling om op zoek te gaan naar een vloerbekleding die in de eerste plaats past bij de functie van de ruimte. Maar uiteraard speelt ook uw smaak een grote rol. De vloer van uw badkamer mag gerust lichtgrijs worden, en in de garage kunt u zich ook gerust qua kleur uitleven. Belangrijker is echter dat u de materialen kiest met uw verstand en niet met uw hart.

 

 

Woonkamer.

In uw woonkamer kunt u in principe elke denkbare vloerbedekking leggen: beton, grind, tapijt, tegels, laminaat, hout… al dan niet met vloerverwarming. Gaat het alleen om de woonkamer, kies dan gewoon voor wat u het mooist en meest praktisch vind. Hebt u een open keuken, dan is het fraai om de vloer door te laten lopen van de woonkamer naar de keuken.

 

Keuken.

Een keukenvloer hoeft niet perse uit een tegelvloer te bestaan.

 

Onderhoud. Houd uw vloer in topconditie

Wie op zoek is naar een nieuwe vloer maakt natuurlijk een lijst met criteria waaraan deze vloer moet voldoen. Stijl, budget en duurzaamheid staan daar ongetwijfeld hoog op. Maar het onderhoudsgemak van een vloer word soms vergeten. En dat is jammer, want van een gemakkelijk te onderhouden vloer heeft u veel plezier.

 

 

Hout.

Wie voor een houten vloer gaat kan globaal kiezen uit drie verschillende afwerkingen: lak, olie of was voor alle houten vloeren geldt dat stof, vuil en zand het oppervlak snel aantasten. Om dit te voorkomen doet u er goed aan om bij alle deuren die aan de buitenkant van uw huis grenzen een mat te leggen om zo de ergste verontreiniging tegen te gaan.

 

 

Lak.

Een gelakte vloer is het meest onderhoudsvriendelijk. Lak is in feite een laag kunststof die over het hout ligt. Deze laag zorgt ervoor dat het hout geheel word afgesloten en heeft als voordeel dat vocht er praktisch niet doorheen kan dringen. Omdat de laklaag erg hard is, is de vloer ook bestand tegen de meeste beschadigingen. Van verkleuringen heeft u bij een gelakte vloer ook weinig last., mits de lak is voorzien van een UV-blokker, hetgeen bij de meeste moderne lakken het geval is. Een nadeel van gelakte vloeren is dat krassen vrij goed te zien zijn. Heeft u huisdieren met scherpe nagels, dan is het aan te raden af te wegen of een lakafwerking wel de beste keus is. Het dagelijkse onderhoud van een houten vloer met een gelakte toplaag bestaat uit stofzuigen en afstoffen. U dient dit wel regelmatig te doen, omdat zand en vuil krassen kunnen veroorzaken. Een dweilbeurt doet een gelakte vloer ook goed, maar maak daar geen waterballet van. Te veel water op een gelakte vloer kan namelijk vlekken veroorzaken. Wees ook voorzichtig met schoonmaakmiddelen. Gebruik alleen de reinigingsmiddelen die zijn afgestemd op uw vloer, of gewoon water. Gebruik zeker geen middelen met olie op een gelakte vloer. Eindig een dweilbeurt altijd met schoon water, want zeepresten trekken snel vuil aan. naast dagelijks onderhoud behoeft een gelakte vloer ook grotere onderhoudsbeurten. Zo doet u er goed aan de vloer één keer per kwartaal te polishen hierbij word een extra laag bovenop de lak aangebracht, die een extra verdedigingslinie tegen vuil en beschadigingen vormt. Er zijn tegenwoordig goede polishmiddelen verkrijgbaar, waarmee zelfs een gedeelte van de vloer kunt behandelen zonder kleurverschil te krijgen. Dat is handig, omdat u daarmee snel de meest intensief gebruikte gedeelten van uw vloer, zoals de keuken en looproutes, zonder veel moeite goed kunt beschermen. Let er wel op dat u altijd een polish gebruikt die is afgestemd op uw vloer en gebruik altijd dezelfde soort polish.

Wat onze klanten zeggen Onze klanten beoordelen ons met een 9/10

Jaron Stienstra

10/10

Goede ervaring gehad, met open armen ontvangen. Goede service, en top laminaat.

Ramon Smit

10/10

Zeer klantvriendelijk, laagdrempelig en hele nette prijzen. Wel opletten, prijzen zijn excl. BTW maar dat staat ook aangegeven.

Wendy Olivier

9/10

Go BEBO, topplek, heb gewoon een vakantie gevoel. Allemaal leuke extra’s maar vooral heel fijne hulp en meedenkadvies. Superblij.

Sven Valk

9/10

Top service gehad van begin tot het eind. Ik ben zeer tevreden. Top!