Tegels badkamer

Met goed uitgezochte badkamertegels creëer je thuis in je badkamer jouw persoonlijke welzijns-oase. Of je nu een grote of kleine badkamer hebt om te bouwen of te renoveren, je wilt een intieme ruimte creëren waarin jouw gezin zich comfortabel voelt. Badkamertegels staan aan het begin van de inrichting van een badkamer. Ze zijn de basis en bepalen voor een groot deel de sfeer. Landelijke badkamer tegels, een industriële look, of oosterse sferen? Bij Bebo Parket kom je ze allemaal tegen. Kom kijken en ervaren hoeveel keus er is in o.a. tegels, laminaat en houten vloeren.

Badkamertegels uitzoeken

Het uitzoeken van badkamertegels bij Bebo Parket is een feestje. En meteen weet je ook, het is nog niet zo eenvoudig om uit de grote hoeveelheid aan mogelijkheden die hier geboden worden, de juiste soort te kiezen. In de badkamer worden over het algemeen de vloer en (gedeeltelijk) de wanden betegeld. Het is van belang te weten dat vloertegels wel op de wand kunnen, maar dat wandtegels niet op de vloer voldoen. Badkamer vloertegels zijn iets dikker, en dus ook zwaarder dan badkamer wandtegels. Ook het bakproces van de badkamervloertegel is anders. Dit maakt dat de vloertegel sterker is dan de wandtegel en dat is goed omdat de vloer meer heeft te verduren. De badkamerwandtegel hoeft alleen waterdicht te zijn en met haar uitstraling, in combinatie met de vloer, kun je optimaal genieten van een fraai afgewerkte ruimte met de juiste badkamertegels.

Soorten tegels voor in de badkamer

Bij Bebo Parket vind je een riante collectie badkamertegels voor de vloer en voor de wand. Stuk voor stuk tegen de laagst mogelijke prijs en allemaal van voortreffelijke kwaliteit. Deze tegels voor de badkamer zijn onder te verdelen in twee soorten, namelijk natuursteen en keramische tegels. Elk soort met zijn eigen prijskaartje en elk met eigen, bijzondere kwaliteiten. Onze verkoopadviseurs kijken graag met je welke badkamertegel voor jou het meest geschikt is.

Natuursteen badkamertegels

Natuursteen wordt gewonnen in steengroeves en vervolgens in de fabriek worden tegels op de juiste maat gezaagd. Het is dus een puur natuurproduct en daardoor is elke tegel op zichzelf uniek. De meest bekende soorten natuursteen zijn: leisteen, hardsteen, kalksteen, kwartsiet, graniet en marmer. Een natuursteentegel op de vloer en/of tegen de wand geeft je badkamer een chique uitstraling. Natuursteen houdt goed de warmte vast en is uitstekend te combineren met vloerverwarming. Wanneer de tegel een kleine beschadiging oploopt, valt dit niet zo snel op omdat het binnenste van de tegel dezelfde kleur heeft als de buitenkant. Nadeel van een natuursteentegel is de gevoeligheid voor chemische stoffen en zuren. Het impregneren van de natuursteen tegel is daarom beslist noodzakelijk, evenals het zorgvuldig onderhoud van de tegel. Natuursteen tegels zelf leggen, wordt afgeraden.  

Keramische badkamer tegels 

Keramische tegels worden gebakken op hoge tempraturen en zijn gemaakt van klei en zand, waaraan verschillende mineralen kunnen zijn toegevoegd. Deze mineralen hebben ieder hun eigen invloed op de stevigheid van de tegel. Tot slot kan de keramische tegel een waterdichte glazuurlaag krijgen, al dan niet gekleurd. Voorbeelden van keramische tegels zijn: terracotta, faience, grestegels en cementtegels. Een glazuurlaag is van groot belang voor in de badkamer, omdat deze laag zorgt dat er geen vocht in de steen kan trekken en dat de tegelwand en vloer eenvoudig schoongehouden kunnen worden. Deze glazuurlaag zorgt ook voor de andere voordelen van keramische badkamer tegels. Het zorgt dat de tegel onderhoudsarm, gebruiksvriendelijk, kras- en stootvast en vlekbestendig is en daarnaast tegen chemische middelen kan. Ook gaat de keramische tegel uitstekend samen met vloerverwarming. Het zelf plaatsen van keramische tegels is voor de handige klusser goed te doen.

Voor elke interieurstijl een passende tegel

In de showroom van Bebo Parket is een enorme keuze in badkamertegels voor zowel op de vloer, natuurlijk in een antislip uitvoering, als aan de wand. U vindt hier klassieke tegelvloeren, natuurlook tegelvloeren, industriële tegelvloeren, betonlook tegelvloeren, houtlook tegelvloeren, vintage/retrostijl tegelvloeren, Stone panels, boerenplavuizen en nog veel meer. Misschien ben je helemaal verliefd op het idee van een houten vloer, maar zoek je een vloer voor in de badkamer. Vanwege de natte ruimte is een houten vloer niet haalbaar en kun je beter op zoek naar landelijke badkamertegels. Wij hebben keramisch parket in de mooiste houtlooks en in prachtige kleuren die zeker ook de naam landelijke badkamertegel mag dragen en perfect combineert met de vele andere landelijke badkamertegels uit ons assortiment. Deze tegels zijn nauwelijks van echt hout te onderscheiden. Hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld natuursteen en de betonlook.  Kom inspiratie op doen in onze showroom, daar kun je persoonlijk de kleuren en structuren van de badkamertegels naast elkaar zien en voelen. Wij nemen graag de tijd voor je.