PVC-vloer onderhoud

Eén van de grootste voordelen van een PVC-vloer is het minimale onderhoud. Met een PVC-vloer in huis heb je nauwelijks werk; regelmatig stofzuigen is eigenlijk het belangrijkste. Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen, kies daarom voor een goede schoonloopmat bij de ingang van je woning. Hierdoor voorkom je dat er zand en vuil ophoopt waardoor er krassen kunnen ontstaan. Maar hoe ga je te werk bij een vlek? 

Neem contact op met Bebo Parket
Kom naar de fabriek

PVC-vloer schoonmaken

PVC-vloeren zijn waterbestendig en daardoor zijn eventuele vlekken in een handomdraai verwijderd. Ook wanneer er een glas drinken omvalt, is er geen reden tot paniek. Heeft de peuter zijn artistieke talenten beoefend op de PVC-vloer? Geen probleem. Het schoonmaken van een PVC-vloer is heel eenvoudig. De meeste vlekken zijn met een vochtige doek te verwijderen. Dit komt doordat PVC-vloeren een beschermende toplaag hebben, ook wel de PU-laag genoemd. Onze PVC-vloeren hebben standaard vanuit de fabriek een ijzersterke PU-laag, maar je kunt er altijd voor kiezen om een extra toplaag aan te brengen. De PVC-vloer wordt hiermee nog duurzamer en beter bestand tegen beschadigingen en vuil. 

PVC-vloer reinigen

Zit er een hardnekkige vlek op je PVC-vloer die niet met een vochtige doek is te verwijderen? Gebruik dan een speciale reiniger om je PVC-vloer te reinigen. PVC-reiniger is specifiek voor het reinigen van PVC-vloeren. Dit schoonmaakmiddel is veilig voor PVC en laat geen waas achter. Als je toch gewone allesreiniger gebruikt, kijk dan goed naar de aanbevolen dosering. Teveel allesreiniger kan op den duur de PVC-vloer aantasten en een doffe waas achterlaten. 

PVC-vloer dweilen

Het dweilen van een PVC-vloer kan je zonder zorgen doen. Echter is nat dweilen niet eens nodig om de PVC-vloer goed te reinigen. Een licht vochtige doek is voldoende. Belangrijker is dat je de dweil regelmatig opnieuw door het sop haalt en goed uitwringt. Hiermee wordt het vuil beter opgenomen en wordt het vloeroppervlak beter schoon. Bij een kamer van 20 m2 kan je de dweil tot 2 of 3 keer uitwringen voor een optimaal resultaat. 

Vlekken verwijderen PVC-vloer

Is er een vlek ontstaan op je PVC-vloer? Wacht niet te lang met verwijderen. Het is niet erg als je een vlek niet direct opmerkt, maar wacht niet met reinigen tot de eerstvolgende schoonmaakbeurt. Pak ook niet te snel zeep erbij: in de meeste gevallen maakt dit de vlek erger. Een vochtige doek is vaak al voldoende. Zo zijn vrijwel alle soorten dranken met een vochtige doek te verwijderen. Ook de meeste etenswaren zijn met een vochtige doek te reinigen. Is er iets van cosmetica op de vloer terecht gekomen? Gebruik dan een speciale PVC-reiniger voor het verwijderen van de vlekken. Bij een hardnekkige vlek kan je de PVC-reiniger onverdund gebruiken. Advies nodig over een vlek op je PVC-vloer? Neem gerust contact met ons op voor vrijblijvend advies. We kunnen ook het onderhoud van je PVC-vloer verzorgen. Bel, chat, mail of kom langs voor alle mogelijkheden! 

sfeerimpressie_donkerbruin