Keihard de goedkoopste!

Deze week totale fabrieksleegverkoop!
Fabriek van Bebo Parket
Kom langs in onze fabriek tijdens onze leegverkoop
Fabriek van Bebo Parket
Alleen deze week GRATIS tanken bij Bebo Gratis brandstof bij een complete vloer!*
Bebo Parket gratis tanken auto
Bebo Parket gratis tanken auto
80% korting op veel vloeren

Voor- en nadelen van een PVC-vloer

Voor je de definitieve beslissing maakt om een PVC-vloer te kopen, wil je natuurlijk alle ins en outs weten van deze soort vloerbedekking. Dat begrijpen we heel goed! Hoewel een PVC-vloer heel veel voordelen heeft, kunnen pvc vloeren ook kleine nadelen hebben. Deze pvc vloeren nadelen zijn echter niet voor iedereen een probleem, dus laat je informeren en beoordeel zelf of een PVC-vloer jouw droomvloer is!

Voordelen van een PVC-vloer

We beginnen met de voordelen van een PVC-vloer. PVC is een veelzijdig materiaal dat het leven van veel mensen een stuk eenvoudiger maakt. We sommen de voordelen van PVC-vloeren in het kort op:

  • Supersterk en slijtvast;
  • Perfect voor vloerverwarming en vloerkoeling;
  • Geluiddempend en stil;
  • Niet van echt hout te onderscheiden;
  • Duurzaam;
  • Waterbestendig;
  • Veel keuze in kleuren en dessins;
  • Houtlook of tegellook;
  • Met kliksysteem eenvoudig zelf te leggen;
  • Weinig onderhoud.

Slijtvaste PVC-vloer

Een PVC vloeren voordeel is dat ze een toplaag hebben die voorkomt dat er krassen of andere beschadigingen ontstaan. Er zijn twee verschillende diktes beschikbaar: 0,33mm en 0,5mm. De eerste is geschikt voor huiselijk gebruik en de tweede is geschikt voor zwaar projectmatig gebruik. Wil je tientallen jaren onbezorgd genieten van je PVC-vloer, kies dan voor de slijtlaag van 0,5mm! Dankzij de slijtlaag zijn PVC-vloeren zeer duurzaam.

PVC perfect voor vloerverwarming

Vanwege de minimale dikte van PVC-vloeren zijn dit soort vloeren het meest geschikt voor vloerverwarming. De warmte wordt direct geleid en je woning raakt lekker snel op temperatuur.

Geluiddempende, stille PVC-vloer

PVC-vloeren hebben nauwelijks contactgeluid en zijn heerlijk stil. Loopgeluid is er niet en ook de onderburen zullen je niet horen lopen. Bij PVC-vloeren met een kliksysteem zit er een geluiddempende ondervloer tussen. Dry-back PVC-vloeren worden aan de ondergrond gelijmd, waardoor er geen ruimte is voor geluid.

Niet van hout te onderscheiden

Gek op een massief houten vloer? Geniet van de voordelen van PVC en de prachtige uitstraling van een houten vloer. Onze PVC-vloeren hebben een voelbare en zichtbare houtstructuur. Bijna niet van echt hout te onderscheiden!

Waterbestendige PVC-vloeren

PVC is prima te plaatsen in vochtige ruimtes, zoals de keuken of badkamer. Een plasje water is geen enkel probleem. Ook dweilen mag gewoon.

Veel keuze in kleuren en dessins

Bebo Parket heeft de productie van PVC-vloeren in eigen beheer en kan daardoor een zeer ruim aanbod aanbieden van kleuren en dessins. In houtlook of tegellook en in allerlei kleuren. Jij vraagt, wij draaien! Voor elk soort interieur en alle woonwensen hebben wij een mooie PVC-vloer.

Eenvoudig zelf te leggen

Kies je voor een PVC-vloer met een kliksysteem, dan kan je de vloer eenvoudig zelf leggen. Hiervoor is geen ervaring vereist met het leggen van vloeren. Een dry-back PVC-vloer is wat lastiger zelf te leggen, tevens is dit één van de PVC vloeren nadelen.

Weinig onderhoud met PVC-vloeren

Een PVC-vloer vraagt zeer weinig onderhoud. Regelmatig stofzuigen is het belangrijkste, daarmee blijft de vloer het langste mooi. Dweilen hoef je slechts eens in de twee weken te doen. Echt onderhoud pleeg je één à twee keer per jaar. Gebruik een grondig reinigingsmiddel speciaal voor PVC-vloeren en laat eventueel een nieuwe waslaag aanbrengen. Deze waslaag beschermt je PVC-vloer tegen beschadigingen.

PVC-vloeren nadelen

De voordelen zijn overweldigend, maar toch zijn er enkele kleine PVC-vloeren nadelen. Zo is de dry-back versie van de vloer lastig om zelf te leggen, je moet dus een legservice inschakelen en dit komt natuurlijk boven op de prijs van de vloer zelf. Bovendien kan je een verlijmde PVC-vloer niet meer meenemen naar een volgend huis, bij klik-PVC kan dit wel. Omdat PVC zo dun is, is het noodzakelijk dat de ondergrond egaal is. Een ondervloer kan kleine oneffenheden opvullen, bij een dry-back PVC-vloer moet je een geëgaliseerde ondergrond hebben. Als laatste adviseren we om een goede kwaliteit PVC-vloer te kopen. B-merken kunnen schadelijke stoffen bevatten. Alle vloeren van Bebo Parket voldoen aan de strengste eisen en bevatten geen giftige stoffen. Een groot deel van onze PVC-vloeren bestaan zelfs uit gerecycled materiaal.

Wil je meer informatie over de voordelen van onze PVC-vloeren, of de nadelen? Neem gerust contact met ons op of kom alle PVC-vloeren bekijken in de showroom. De koffie met iets lekkers staat klaar!

sfeerimpressie_wit

Wat onze klanten zeggen Onze klanten beoordelen ons met een 9/10

Jaron Stienstra

10/10

Goede ervaring gehad, met open armen ontvangen. Goede service, en top laminaat.

Ramon Smit

10/10

Zeer klantvriendelijk, laagdrempelig en hele nette prijzen. Wel opletten, prijzen zijn excl. BTW maar dat staat ook aangegeven.

Wendy Olivier

9/10

Go BEBO, topplek, heb gewoon een vakantie gevoel. Allemaal leuke extra’s maar vooral heel fijne hulp en meedenkadvies. Superblij.

Sven Valk

9/10

Top service gehad van begin tot het eind. Ik ben zeer tevreden. Top!