Geplaatst op: 14 mei 2018

Wat is het verschil tussen een rustieke en een A-kwaliteit houten vloer?

Nadat je de keuze hebt gemaakt om een houten vloer te kopen komt de volgende vraag: Welke houten vloer gaat het worden? Tegenwoordig is er volop keuze op dit gebied. De meest verkochte houten vloeren zijn nog altijd de eiken vloeren. Een eiken vloer is een harde vloer, bestand tegen een stootje. Dit is tevens een vloer die een leven lang mee kan gaan. Een eiken vloer is te koop als een massieve vloer en als een lamelparket. Zo is een eiken vloer overal toepasbaar, zelfs op een ondergrond met vloerverwarming. Eiken vloeren worden in diverse breedtes, diktes en sorteringen aangeboden.

Wat zijn de voordelen van een eiken vloer?

Een eiken vloer is een harde vloer. Dat wil zeggen dat de vloer bestand is tegen alle leefomstandigheden. Elke eiken vloer is weer uniek en brengt sfeer en warmte in de ruimte. Een houten vloer kan jarenlang mooi blijven. Daarbij is een beschadiging vaak eenvoudig te repareren. Door opnieuw de vloer te schuren kan de vloer weer helemaal een andere uitstraling krijgen. Omdat eiken een natuurproduct is, is de vloer gevoelig voor temperatuurverschillen en het vochtgehalte in de woning. Is de luchtvochtigheid te hoog, dan zal de vloer uitzetten en is deze laag dat kunnen de vloerdelen krimpen. De juiste legmethode kan dit al voor een groot deel verhelpen. Een luchtbevochtiger doet de rest. Een lamelparket werkt nagenoeg niet meer, of deze nu zwevend wordt gelegd of op de ondergrond wordt verlijmd.

Welke eiken vloer past het beste in mijn woning?

Eiken vloeren worden aangeboden in veel verschillende sorteringen. Dat betekent: Het aantal noesten en scheurtjes in de planken. De meest verkochte eiken vloeren op dit moment zijn de rustieke vloeren. Deze worden aangeboden in veel verschillende breedtes en diktes. Daarnaast vind je de select vloeren, ook in verschillende breedtes en diktes. Deze sorteringen worden zowel als massief eiken alsook lamel parket aangeboden.

wat is het verschil tussen rustiek en A-kwaliteit houten vloer

De keuze van de sortering hangt af van je smaak en interieur. Zoek je bijvoorbeeld een strakke rustige vloer of juist een stoere authentieke vloer?

Interieur: Eiken vloer, sortering:
Landelijk interieur: Rustieke of robuuste vloer
Industriële vormgeving: Rustieke vloer
Botanische look: A-kwaliteit of rustieke vloer
Scandinavische stijl: Select vloer of A-kwaliteit vloer
Design/ strak interieur: Select vloer
Klassieke inrichting: A-kwaliteit of select vloer

  Natuurlijk speelt de breedte van de plank ook een grote rol bij de totale uitstraling van de vloer evenals de afwerking. Denk hierbij aan roken/ borstelen of verouderen en het afwerken met een kleur wasolie of een naturel afwerking.

Wat is een select vloer?

Een select eiken vloer wordt ook wel een bis vloer genoemd. De planken bevatten nagenoeg geen noesten en zijn niet groter dan 18mm. De vloer heeft een bijzonder rustige uitstraling, past perfect bij een strakke minimalistische stijl of juist in een design interieur. Ook in een kleine ruimte geeft deze vloer een optisch groter beeld.

wat is het verschil tussen rustiek en A-kwaliteit houten vloer 1

Wat is een A-kwaliteit eiken vloer?

Deze vloer bevat noesten. De noesten zijn echter niet groter als 35mm. Deze vloer is eigenlijk geschikt voor elk interieur. De vloer heeft een heel natuurlijke uitstraling.

Wat is een rustieke eiken vloer?

Zoek je een vloer met karakter, kies dan voor een rustieke eiken vloer. De vloerdelen bevatten noesten tot 70mm. Verder kunnen de planken daarbij ook kleine krimpscheurtjes hebben. Deze vloer past in de interieurs van dit moment. Denk aan de botanische en/of Scandinavische stijl of de stoere industriële inrichtingen.

wat is het verschil tussen rustiek en A-kwaliteit houten vloer 2

Wat is een robuuste eiken vloer?

Hierboven is een stoere eiken vloer te zien en ziet hier een vloer met verschillende noesten en scheuren. Bij een robuuste vloer is eigenlijk alles wel toegestaan. De vloer heeft een heel authentiek karakter die prachtig in een landelijke of industriële inrichting past.

Waar koop je een mooie eiken vloer, van de juiste kwaliteit?

Bij Bebo parket vind je een breed assortiment aan houten vloeren. Zoek je een strakke rustige vloer of een prachtige verouderen rustiek vloer? Er is volop keus en de vloeren worden verkocht tegen de laagste prijzen. Dus zoek je een goedkope houten vloer van goede kwaliteit kom dan onze fabriek!

Vaak wordt gedacht dat een houten vloer veel onderhoud vergt, wat dan tijdrovend is, maar dat is absoluut niet waar. Wil je meer weten over het onderhoud van een houten vloer kijkt dan eens hier.

Daarnaast kun je voor meer informatie ook bellen 0546-750238 of mailen naar info@beboparket.nl