Houten vloer leggen

Heeft u een nieuwe houten- of parketvloer aangeschaft? Dan kunt u er voor kiezen om uw vloer te laten leggen of hem zelf te gaan leggen. Als u van plan bent om het zelf te gaan leggen, is het belangrijk dat u goed voorbereid bent. Het opstellen van een leg plan kan u hierbij helpen. Voor meer informatie staan onze medewerkers altijd voor u klaar om u het beste advies te geven.

Houten vloer leggen Bebo Parket

Zelf een houten vloer leggen

Een houten vloer beschikt over een mes en groef. Dit systeem zorgt er voor dat u de planken eenvoudig in elkaar kunt schuiven. Om de planken bij elkaar te houden kunt u er voor kiezen om nadenlijm in de groef te plaatsen, of de lijm onder de planken te plaatsen, zodat de delen vastgelijmd aan de ondergrond zijn. Het lastige aan het leggen van een houten vloer is het afzagen van de planken in de hoeken.

Waar moet je aan denken bij het zelf leggen?

Wanneer u zelf een houten vloer wilt gaan leggen, zijn er veel dingen waar u rekening mee moet houden. U kunt hierbij denken aan:

  • Het opstellen van een leg plan.
  • De manier van het leggen; verlijmd en zwevend.
  • Zorg dat je de juiste materialen en gereedschappen tot je beschikking hebt.
  • Welke ondergrond heb ik nodig?
  • Zorg voor de juiste bevestigingsmaterialen zoals lijm, nagels, nieten en schroeven.

Bekijk ook de tekst ‘Leg plan houten vloer leggen’ voor uitgebreide leg informatie voor de doe-het-zelfers. Wilt u massieve kasteelvloeren leggen? Klik dan hier!

 

Houten vloer laten leggen

Kunt u de tijd niet vinden om zelf een houten vloer te gaan leggen, of bent u bang dat het uzelf niet goed af gaat? Dan kunt u er altijd voor kiezen om uw houten vloer te laten leggen door onze leg service. Bebo Parket beschikt over leggers met jarenlange ervaring die uw vloer er prachtig in zullen leggen. Op die manier heeft u er zelf geen omkijken naar!

Neem contact op met Bebo Parket
Kom naar de fabriek