Keihard de goedkoopste!

BeBo Voor Elk Budget!
BeBo: Voor Elk Budget! Bezoek onze showrooms in
Etten-Leur of Vriezenveen
Fabriek van Bebo Parket
Kom langs in onze fabriek tijdens onze leegverkoop
DEZE WEEK FABRIEKSLEEGVERKOOP IN VRIEZENVEEN & ETTEN-LEUR

Wat is het verschil tussen een laminaat vloer en een pvc vloer

Weet je niet goed of je moet kiezen voor een laminaat vloer of voor een pvc vloer? Beide vloeren lijken in eerste instantie misschien op elkaar, maar ze hebben beide toch een aantal verschillen. In deze blog wordt het verschil tussen een laminaat en pvc uitgelegd.

Onderhoud van kunststof vloer

Beide vloeren, zowel laminaat als pvc, zijn gemakkelijk te onderhouden. Ook zijn ze gemakkelijk schoon te maken en te houden. Laminaat kan in vergelijking tot pvc niet goed tegen water. Als er water te lang op de vloer blijft liggen kan de vloer gaan golven en bobbelen.

Geluidsdemping van een pvc vloer

Een voordeel van pvc is dat deze minder voor geluidsoverlast zorgt. Tussen pvc en de ondergrond zit vaak minder ruimte dan tussen laminaat en de ondergrond. De leegte tussen de vloer en de ondergrond kan ervoor zorgen dat geluiden hard gaan klinken. Bij een zelfklevend pvc is er zelfs helemaal geen ruimte tussen de ondergrond en de vloer. Hierdoor is er vrijwel geen overlast van het geluid. Een goede ondervloer kan bij zowel een pvc vloer als een laminaat vloer zorgen voor geluidsreductie.

Prijzen van pvc vloeren

Een pvc vloer is meestal duurder dan een laminaat vloer. Voor pvc is de richtprijs tussen de 10 tot 45 euro per vierkante meter.

Gebruikt u een vloerverwarming?

Als u vloerverwarming heeft en moet kiezen tussen pvc of laminaat, dan kunt u beter voor pvc kiezen. Pvc laat in verhouding meer warmte door dan een laminaat vloer.

Laminaat vloer, Parketvloer, lamelparket, Pvc vloer, Tegel vloer Bebo Parket

Beschadigingen op een laminaat en pvc vloer

Bij beschadigingen op een laminaat vloer is het moeilijker om een plank te vervangen. Bij een verlijmde pvc vloer is het vrij eenvoudig om de lamellen te vervangen. Hierin is een pvc vloer dus in zijn voordeel.

Het effect van vocht op de vloer

Zoals eerder genoemd in deze blog kan laminaat niet goed tegen water. Als er te lang een plas op de vloer ligt, dan kan deze gaan bobbelen. Pvc vloeren daarentegen hebben geen problemen met water. Deze vloer zou dus ook prima in een badkamer of een andere vochtige ruimte worden gelegd.

Leggen van kunsstof vloeren

Zowel pvc als laminaat zijn gemakkelijk om te leggen. Beide hebben ze een kliksysteem, waardoor het niet moeilijk is om de vloer zelf te leggen. Er bestaat ook pvc die aan de ondergrond vast gemaakt kan worden. Een nadeel van pvc is dat de stroken heel dun zijn. De ondergrond moet daarom goed geëgaliseerd zijn.

Conclusie

Pvc en laminaat hebben voor- en nadelen. Let bij de aanschaf goed op de kwaliteit van de vloer. Hier kunnen verschillen tussen zitten. Kijk daarom niet altijd alleen naar de prijs. De kwaliteit vaak nog belangrijker. Je wilt natuurlijk wel graag jaren plezier hebben van je vloer.

Wat onze klanten zeggen Onze klanten beoordelen ons met een 9/10

Jaron Stienstra

10/10

Goede ervaring gehad, met open armen ontvangen. Goede service, en top laminaat.

Ramon Smit

10/10

Zeer klantvriendelijk, laagdrempelig en hele nette prijzen. Wel opletten, prijzen zijn excl. BTW maar dat staat ook aangegeven.

Wendy Olivier

9/10

Go BEBO, topplek, heb gewoon een vakantie gevoel. Allemaal leuke extra’s maar vooral heel fijne hulp en meedenkadvies. Superblij.

Sven Valk

9/10

Top service gehad van begin tot het eind. Ik ben zeer tevreden. Top!