Vlekken op laminaat

Vlekken op uw laminaatvloer zijn altijd vervelend. Er bestaan allerlei manieren en middelen om je laminaat weer prachtig schoon te krijgen. Maar sommige vlekken zijn erg moeilijk te verhelpen. Op deze pagina kunt u allerlei handige tips lezen over het verwijderen van veel voorkomende en moeilijke vlekken.

Soorten vlekken

Stof, modder en andere gebruikelijke vlekken of vuil is eenvoudig te verwijderen van uw laminaatvloer. Maar er bestaan ook vele andere vlekken, die minder gemakkelijk te verwijderen zijn. Deze vlekken kunnen zelfs bijtend zijn en erg lelijke plekken op uw laminaat veroorzaken. U kunt hierbij denken aan vlekken van inkt, kauwgom, alcohol, stift, koffie, thee, nagellak, parfum, urine, roest, verf, vet en schimmelvlekken. Op deze pagina leest u alles over het verwijderen van deze moeilijke vlekken. Soms heeft u slechts een huismiddeltje nodig, om uw laminaat weer prachtig te laten stralen.

Onderhoud set

Als u een prachtige laminaatvloer heeft wilt u deze het liefst beschermen tegen allerlei vlekken. Wij bieden daarom een onderhoud set voor een laminaatvloer aan, die er voor zorgt dat uw laminaat zo lang mogelijk stralend mooi blijft. In deze onderhoud set vind u onder andere een speciale laminaatreiniger die direct voor een beschermlaag op uw laminaat zorgt. Hierdoor heeft u minder kans op het intrekken van bijtende vlekken.

Andere handige tips

Wanneer de middelen in de onderhoud set niet voldoende zijn om vlekken van uw laminaat te verwijderen, bestaan er nog vele andere manieren om vlekken te verwijderen. Wees niet bang dat u de vlek nooit meer weg krijgt, maar lees rustig de teksten door die u allerlei handige tips over het verwijderen van vlekken geeft. Er bestaan veel verschillende huismiddelen om vlekken te verwijderen en soms kan de oplossing erg eenvoudig zijn.

Veel voorkomende vlekken

Hier een lijstje met veel voorkomende vlekken, klik op een link om tips te krijgen hoe u de vlek kan verwijderen.