Tips laminaat

Een laminaatvloer lijkt een erg gemakkelijke vloer; Het onderhoud is eenvoudig en het leggen is vaak goed te doen. Toch zijn er bij het aanschaffen, leggen en onderhouden een aantal punten waar u op moet letten om ervoor te zorgen dat uw laminaatvloer zo lang mogelijk mooi blijft. Hiervoor hebben wij een aantal tips voor u op een rijtje gezet.

Kijk ook naar onze 8 belangrijkste tips voor uw nieuwe vloer.

Advies gebruiksklasse

De gebruiksklasse van een laminaatvloer bepaald de kwaliteit en levensduur van een laminaatvloer. Heeft u hulp nodig bij het kiezen van de juiste gebruiksklasse? Lees dan alle tips op pagina advies gebruiksklasse.

Advies laminaat opmeten

Meten is weten! Wilt u zelf uw laminaatvloer leggen of gaat u laminaat aanschaffen? Dan dient u het laminaat op te meten. Hierbij moet je rekening houden met een aantal belangrijke zaken. Lees alles over het opmeten van de juiste hoeveelheid laminaat op pagina laminaat opmeten.

Laminaat leggen

Wilt u zelf uw laminaatvloer leggen? Dan is het belangrijk dat u precies op de hoogte bent van de juiste materialen en de juiste werkwijze. Lees alle tips over het leggen van laminaat.

Laminaat uitkiezen

Een laminaatvloer is een gemakkelijke, mooie en kwalitatieve vloer. Ze zijn er in veel verschillende kleuren, decors, afmetingen en uitvoeringen. De keuze is eindeloos! Daarom is het soms erg lastig om de juiste laminaatvloer te kiezen. Alles over het uitkiezen van laminaat lees je op pagina laminaat uitkiezen.

Onderhoud laminaat

Ondanks het onderhouden van laminaat erg eenvoudig is, zijn er wel een aantal aandachtspunten. Want wanneer je een laminaatvloer niet goed onderhoud, gaat dit ten koste van zijn uiterlijk en levensduur. Alles over het onderhoud van een laminaatvloer lees je op pagina onderhoud laminaat.

Ondervloer kiezen

Een goede ondervloer is van belang bij het leggen van laminaat. Een ondervloer heeft verschillende functies en kan voor iedere ruimte verschillend zijn. Lees daarom welke ondervloer het beste bij jou past.

Opbouw laminaat

Een laminaatvloer bestaat uit verschillende lagen. Per kwaliteitsklasse kunnen de diktes of materialen verschillen. Lees alles over de opbouw van laminaat op pagina opbouw van laminaat.

Kom naar de fabriek